Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕ Αλεξάνδρειας 4-1 (photos)

DSCN9824Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2016 ο Φίλιππος Μελίκης! 

Οι “ερυθρόλευκοι”, μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησαν με το εμφατικό 4-1 της τρίτης ΑΕ Αλεξάνδρειας και έφτασαν τους 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, οι “πράσινοι” ήταν αγνώριστοι, ασύνδετοι και για τέταρτο συνεχόμενο ματς (τρία φιλικό και ένα επίσημο) δέχεται τέσσερα τέρματα!

Μπροστά σε 80 – 100 φιλάθλους, ο Φίλιππος δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει και να παίξει στο 110% των δυνατοτήτων του. Άλλωστε, η βαθμολογική θέση δεν του επιτρέπει πλέον ολιγωρίες και με δεδομένη την ενίσχυση που θα επιχειρηθεί στο διάστημα αυτό, να παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία.

DSCN9839Για την ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη, το κίνητρο που απομένει πλέον είναι η τρίτη θέση που είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εφικτή, όμως με εμφανίσεις σαν τις σημερινές, δύσκολα να διατηρήσει τα κεκτημένα. Η αποχώρηση του Μίμη Μπενίσκου αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την επίθεση, ενώ σήμερα απουσίαζε και ο Θωμάς Σαμαράς, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους και στο 6ο λεπτό, προηγήθηκαν με 2-0. Και τα δύο τέρματα σημείωσε ο…αφινιασμένος στο ξεκίνημα Αντώνης Πιτσάβας, ο οποίος ξεκίνησε ιδανικά αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για θλάση στο δικέφαλο.

Το 1-0 προήλθε από πάσα του Αντώνη Παρσόπουλου στην πλάτη της άμυνας και ιδανικό πλασέ του Πιτσάβα (3′) και τρία λεπτά αργότερα ο Ανδρίτσος έκανε ωραία προσπάθεια από τα πλάγια, πέρασε δύο αντιπάλους και έδωσε έτοιμο γκολ στον νεαρό επιθετικό για το 2-0.

Τα δύο γρήγορα τέρματα για τους “ερυθρόλευκους” έδωσαν σαφές προβάδισμα, που στη συνέχεια έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανασταλτική τους λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν (ο Καρασαββίδης πέρασε στον αγώνα τους Λίτσι και Πέικο) πίεσαν ψηλά ωστόσο δεν κατάφεραν να βγουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

DSCN9823Το γκολ για τους “πράσινους” ήρθε στο 48′ όταν ο Αναστάσης έκανε το γέμισμα και ο Αποστόλης Λίτσι με ωραίο άλμα έπιασε την κεφαλιά, μειώνοντας το σκορ για την ομάδα του.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η ΑΕΑ θα αντιδρούσε, ο Φίλιππος ήταν πολύ επικίνδυνος στην κόντρα και με αυτό τον τρόπο, απείλησε σοβαρά την εστία του Γιώργου Μυλωνά. Στο 71′ οι γηπεδούχοι ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμα δύο τερμάτων, με τέρμα του Αντώνη Παρσόπουλου αυτή τη φορά, ενώ προηγήθηκε η πολύ ωραία ενέργεια του Μαμουτόπουλου από αριστερά.

DSCN9799Στη συνέχεια, ο ρέφερι κ. Μαρόπουλος απέβαλε τον Νίκο Θεοδωρόπουλο με απευθείας κόκκινη για εξύβριση και σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, ο Χρήστος Παρσόπουλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Ο Μηλιώτης εκτέλεσε το φάουλ στο 74′, ο νεαρός αμυντικός κατέβασε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Μυλωνά για το τελικό 4-1.

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Φίλιππου Μελίκης στο πρωτάθλημα (αμφότερες εντός έδρας) ενώ το απίστευτο στοιχείο για το συγκρότημα του Κώστα Κατσώνη είναι πως παρά το γεγονός πως είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, διατηρεί την τρίτη καλύτερη επίθεση  εντός έδρας!

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Χρυσάνη και Μπακάλη.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Τσιμπρής, Ντόβας (22′ λ.τ. Γαβριηλίδης), Αναστασόπουλος (73′ Τζιάλι), Παρσόπουλος Χ., Μηλιώτης, Παρσόπουλος Α., Τεγούσης, Μαμουτόπουλος, Ανδρίτσος, Πιτσάβας (46′ Μπούθας)

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Μυλωνάς, Κούκλας Π., Νικολόπουλος, Μόσχος (12′ Λίτσι), Θεοδωρόπουλος, Τσιρίδης, Κούκλας Α., Αναστάσης, Γρηγοριάδης (12′ Πέικος), Τζιλόπουλος, Πέτκος

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected