Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Μίλησε η έδρα σε Νέα Σμύρνη και Αγρίνιο!

panionios_iraklis1-0Σπουδαία και δίκαιη νίκη του Πανιωνίου επί του Ηρακλή με 1-0 με γκολ του Ανσαριφάρντ.

Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος έχει τη σαφή υπεροχή με τον Ηρακλή να δείχνει αδυναμία μπροστά. Μέχρι το 30ο λεπτό ο ρυθμός ήταν υποφερτός και σε αυτό έπαιζε ρόλο η εικόνα των γηπεδούχων, ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο του ματς έπεσε και δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο. Στα αξιοσημείωτα πως ο Ηρακλής δεν είχε ούτε μια τελική στο πρώτο ημίχρονο!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα διαφοροποιήθηκε και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γκολ του Ανσαριφάρντ. Στο 59ο λεπτό, μετά από εξαιρετική συνεργασία Μπακασέτα και Μασούρα, οι οποίοι “διέλυσαν” την αμυντική δεξιά πτέρυγα του Ηρακλή, η μπάλα έφτασε στον Ιρανό, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αυτό ήταν! Ο Ηρακλής συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο, ο Πανιώνιος έπαιζε κατά κύριο λόγο από τα άκρα και αν υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό στην τελική προσπάθεια, οι “κυανέρυθροι” θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα πιο εύκολο σκορ χωρίς να καρδιοχτυπούν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Στις καθυστερήσεις ο Ηρακλής προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά οι γηπεδούχοι με εξαιρετική άμυνα δεν τον άφησαν να δημιουργήσει κινδύνους, ενώ ο Ουζουνίδης κέρδισε πολύτιμο χρόνο με την αλλαγή του Μπακασέτα με τον Πατσατζόγλου, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον επίλογο με τη μεγάλη νίκη.

Συνθέσεις

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Χατζηισαίας, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Ανσαριφάρντ (86′ Χαλκιαδάκης), Καραμάνος (78′ Καθάριος), Μπακασέτας (90′ Πατσατζόγλου).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Κυριακίδης (72′ Λουκίνας), Πορτουλίδης (63′ Ζαμπάζης), Πασάς, Ρομάνο, Ιντζόγλου (46′ Τσότρας), Βέλλιος.

PANAITOLIKOS

Βαθιά βαθμολογική “ανάσα” πήρε ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Ρουσκουγέδα και Παπάζογλου τα γκολ για τους Αγρινιώτες. Σκόρερ και πάλι ο Γιάννου για τους φιλοξενούμενους.

Μόλις στο πρώτο λεπτό του ματς ο Γιάννου λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ για τον Αστέρα στο Αγρίνιο, όμως ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Παναιτωλικός κατάφερε να ξεπεράσει σχετικά γρήγορα το σοκ και απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν μπορούσε να βρει χώρους για να απειλήσει. Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου στο πρώτο 45λεπτο, ενώ όποιες φάσεις δημιουργήθηκαν ήταν κυρίως μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες.

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Βιγιαφάνιες με μια τρομερή μπαλιά “τρύπα” ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα και ο Ρουσκουγέδα από κοντά πλάσαρε σωστά τον Μπαντή για το 1-0. Η χαρά του Παναιτωλικού κράτησε μόλις 10 λεπτά αφού ο συνήθης σκόρερ του Αστέρας, Απόστολος Γιάννου, “χτύπησε” και στο Αγρίνιο. Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κυριακίδη στο σουτ του Φερνάντες κι από κοντά έγραψε το 1-1.

Στο 68′ ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι μετά την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες και την απόκρουση του Μπαντή. Τελικά το γκολ της νίκης ήρθε στο 72′. Ο Κέβιν γέμισε, ο Παπάζογλου νίκησε τους πάντες στον αέρα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μάρτιν, Κούσας, Ρουσκουγέδα (72′ Κάπελ), Βιγιαφάνιες (79′ Βασιλούδης), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο (89′ Κουτρομάνος), Μύγας, Ουάρντα.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λανθαρότε, Φερνάντες (67′ Παπαδόπουλος), Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Φούντας (77′ Τσοκάνης), Λούι, Γκοϊάν, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (67′ Κουρμπέλης), Γιάννου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected