Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Τρία γκολ και πρόκριση για ΠΑΟΚ (vid)

paok-kalloni1

Ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω στα δοκάρια και τον εξαιρετικό Δαύκο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε τα γκολ και με το 3-0 επί της Καλλονής πήρε εύκολα την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. 

Η αποφασιστικότητα του ΠΑΟΚ έγινε εμφανής από το πρώτο κιόλας λεπτό. Το 4-2-3-1 που επέλεξε ο Τούντορ λειτούργησε πολύ καλά στα πρώτα 20 λεπτά κατά τα οποία ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καταιγιστικός και πολύ πιεστικός. Σ’ αυτό το διάστημα μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια (στο 16′ με τον Τζαβέλλα και στο 19′ από πόδι αντιπάλου), όμως από τη στγμή που δεν σκόραραν αγχώθηκαν.

Ο φρενήρης ρυθμός σταμάτησε και η Καλλονή, που παρατάχθηκε μ’ ένα πειραματικό σχήμα με πολλούς νέους παίκτες, μπόρεσε να ανασάνει και να κρατήσει μπάλα κάτι που επ ουδενί δεν έκανε στο πρώτο 20λεπτο.

Η πτώση στην απόδοση του ΠΑΟΚ προβλημάτισε τον Τούντορ ο οποίος έριξε στη μάχη τον Μυστακίδη από το 46′, κίνηση που έκανε την ομάδα του σαφώς πιο επιθετική αλλά και πιο πρακτική.

Ο Δικέφαλος βρήκε και πάλι τις ευκαιρίες για πολύ καλές τελικές, ο Δαύκος έβγαλε πολλές από αυτές αλλά φυσικά δεν μπορούσε να παίξει μόνος του όλον τον ΠΑΟΚ. Οταν λοιπόν ο Κλάους άνοιξε το σκορ στο 58′, ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν.

Η Καλλονή, που έχει πολύ πιο σοβαρή στο πρωτάθλημα, κατέρρευσε και ο ΠΑΟΚ σκόραρε άλλες δύο φορές (με τον εξαιρετικό Μακ στο 64′ και με τον Μπερμπάτοφ στο 81′) για να δώσει διαστάσεις στη νίκη του. Μία νίκη που την άξιζε πέρα ως πέρα.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λέοβατς (46′ Μυστακίδης), Τσίμιροτ (76′ Τζιόλης), Χαρίσης, Πέλκας, Μακ, Ζάιρο (60′ Μπερμπάτοφ), Αθανασιάδης

ΑΕΛ Καλλονής: Δαύκου, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Ούκα, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (46′ Καλτσάς), Γιουκάρης, Ξύδας (69′ Ουνγιαλίδης), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν, Κάρλσον.

δείτε βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected