Κατηγορίες
Basket

Ευρωλίγκα – Η Λοκομοτίβ έβλεπε το καλάθι σαν…βαρέλι!

918aa50401c045da436e7e221ed7b595_LΟ Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια την Λοκομοτίβ Κούμπαν αλλά ηττήθηκε με 76-67, εξαιτίας της τρομερής ευστοχίας των γηπεδούχων στα τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο – «Δήμιος» ο Ντρέιπερ με έξι τρίποντα

Ο Παναθηναϊκός δεν… μπήκε στο γήπεδο στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά στη συνέχεια το έφερε στα μέτρα του. Όμως στην τελευταία περίοδο ενώ κατόρθωσε σε γενικές γραμμές να κλείσει πολύ καλά τον Ντιλέινι, είδε τον Ντρέιπερ να μπαίνει στα… παπούτσια του συμπατριώτη του και με τέσσερα τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο και έξι συνολικά οδήγησε την «Λόκο»στην τρίτη διαδοχική νίκη της επί του Παναθηναϊκού αλλά και στην τρίτη στο Top 16 με τους «πράσινους» να έχουν μείνει στη μία.

Για τους ηττημένους Φελντέιν, Φώτσης, Ραντούλιτσα και Γιάνκοβιτς ήταν οι κορυφαίοι, ενώ για τους νικητές ο Ντρέιπερ των 20 πόντων είχε άξιο συμπαραστάτη τον Μάλκολμ Ντιλέινι με 14.

Η εξέλιξη του αγώνα

Κάτι από… Φενέρ θύμισε το ξεκίνημα του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με την Λοκομοτίβ, καθώς στο πρώτο τρίλεπτο οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 10-0 και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Η απάντηση των «πράσινων» ήταν ένα επιμέρους σκορ 16-4 πέρασε μπροστά (16-14) με μπροστάρηδες τους Καλάθη και Γιάνκοβιτς. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου που τις βρήκε ισόπαλες με 22-22.

Με… φόρα άρχισαν στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» οι οποίοι για επτά λεπτά επέβαλλαν τον… νόμο τους και προηγήθηκαν 36-24, περίπου τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Σ’ εκείνο το σημείο όμως έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα να επιτρέψουν στους γηπεδούχους να σκοράρουν 14 πόντους σε 2’50’’ και να πλησιάσουν στο πόντο (39-38) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το μομέντουμ ήταν υπέρ του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα κι αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, με την «Λόκο» να περνάει μπροστά και να διατηρεί σταθερά μία διαφορά της τάξεως των πέντε πόντων. Ωστόσο το «τριφύλλι» δεν είχε καμία διάθεση να τα παρατήσει και βρίσκοντας επιθετικές λύσεις κυρίως με τον Φελντέιν (δύο τρίποντα σε αυτό το διάστημα) κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 53-51 και όλα ήταν ανοικτά.

Η τελευταία περίοδος εξελίχτηκε σε… κονσέρτο για πολυβόλα. Ωστόσο από αυτόν τον… διαγωνισμό τριπόντων βγήκαν νικητές οι γηπεδούχοι οι οποίοι είδαν τον Ντρέιπερ να «πυροβολεί» σαν να πετάει… πέτρες σε ωκεανό και κατόρθωσαν να πανηγύρισουν μία νίκη και μάλιστα με διαφορά εννιά πόντων από το… πουθενά. Στον αντίποδα οι «πράσινοι» σκόραραν στο τέλος μόνο με τα τρία τρίποντα του Φώτση τα οποία δεν αποδείχτηκαν αρκετά. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 76-67 που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχε ο αγώνας.

Δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 53-51, 76-67

Λοκομοτίβ Κούμπαν (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14 (3), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 11 (1), Ντρέιπερ 20 (6), Κλαβέρ 4, Κολιούσκιν, Βορόνοφ 6, Ζούμπκοφ 9 (2), Μπρόκχοφ 8 (1)

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 1, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (3), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 13 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 4, Κούζμιτς 2

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected