Διάφορα

Θεώρηση βιβλιαρίου ΙΚΑ με 50 ένσημα και το 2016

17c93cfe05a2f8eeefad97c41be43ea2_LΤην παράταση για ένα ακόμα έτος, του δικαιώματος παροχής πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους αλλά και για ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες και μηχανικούς με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, έως 12.000 ευρώ προωθεί η κυβέρνηση.

Η παράταση θα αφορά την συνέχιση του μέτρου που παρέχει θεώρηση βιβλιαρίου του ΙΚΑ με 50 ένσημα αλλά και ασφάλιση σε πρώην επαγγελματίες με εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

Μία απο τις διατάξεις που θα παραταθεί είναι η παροχή ασφαλιστικής ικανότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με 50 ένσημα, αντί για 100 που προβλέπει ο σχετικός νόμος, στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και για το 2016.

Επίσης θα περιλαμβάνει επίσης την παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε ανέργους και ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P