Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Όταν το χρήμα μπορεί να κάνει τα πάντα!

1453806778_246836_1453835203_noticia_normal_recorte1Η κινέζικη εταιρεία Ledman ήρθε σε συμφωνία με την πορτογαλική Λίγκα για τη χορηγία του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας. Υπό έναν όρο… Σε κάθε ομάδα θα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά ένας Κινέζος παίκτης!

Η εταιρεία είναι, επίσης, και στρατηγικός χορηγός του κινεζικού ποδοσφαίρου και επιθυμεί την μετονομασία του πρωταθλήματος σε Ledman Proliga. Βασικός στόχος είναι να… μετακομίσουν στην Πορτογαλία Κινέζοι παίκτες και προπονητές με σκοπό και να εργαστούν εκεί, αλλά και να μάθουν την τεχνογνωσία και να γνωρίσουν τις υποδομές ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας των δύο πλευρών, θα πρέπει σε κάθε αγωνιστική να ξεκινά στη βασική ενδεκάδα το λιγότερο ένας Κινέζος ποδοσφαιριστής σε κάθε ομάδα. Μένει να διευκρινιστεί τι θα συμβαίνει σε περιπτώσεις που ο Κινέζος είναι τραυματίας ή τιμωρημένος…

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σύναψη αυτής της συμφωνίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τον σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών της Πορτογαλίας. Η Λίγκα προχώρησε σε ανακοίνωση τονίζοντας ότι θα γίνει μετατροπή του όρου ώστε ναι μεν οι ομάδες να είναι υποχρεωμένες να έχουν στο ρόστερ τους Κινέζους, αλλά τουλάχιστον να μην πρέπει να παίζουν βασικοί.

Όσον αφορά τους Κινέζους προπονητές, η εταιρεία θα επιλέξει τρεις, οι οποίοι θα πρέπει να εργαστούν ως βοηθοί προπονητών στους τρεις μεγαλύτερους συλλόγους της κατηγορίας.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected