Αθλήματα

Το pregame των προημιτελικών στο κύπελλο Χάντμπολ

aeroposdiomidiskypellogameΑύριο διεξάγεται η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών από την οποία θα προκύψουν οι ομάδες του φάιναλ φορ

Οχτώ ομάδες διεκδικούν αύριο τέσσερα εισιτήρια για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών που θα διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου.

Στα σημαντικότερα παιχνίδια ο Δούκας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ποσειδώνας Λουτρακίου φιλοξενεί τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΠΑΟΚ (27/1, 18:00)
Στο Δαϊς η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» με 10 νίκες στα τελευταία 13 εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στον «δικέφαλο» έχει την παράδοση με το μέρος της.

πίσης ο Δούκας έχει και το ψυχολογικό αβαντάζ, αφού πριν ένα μήνα νίκησε τον ΠΑΟΚ 25-23 για την 13η αγωνιστική Handball Premier στην Αθήνα, δείχνοντας πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους νταμπλούχους Ελλάδος.

χαντμπολ-2Απών για τους φιλοξενούμενους θα είναι ο τιμωρημένος Αραμπατζής, ενώ ο αρχηγός Θόδωρος Πετρίδης είπε: «Ο αυριανός αγώνας δεν έχει καμία σχέση με εκείνον που έδωσαν οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα. Οι αγώνες νοκ άουτ έχουν ιδιαιτερότητες. Σε αυτές τις αναμετρήσεις το άγχος το έχει ο ισχυρός, στην προκείμενη περίπτωση το φαβορί είμαστε εμείς και είναι φυσιολογικό να έχουμε περισσότερο άγχος. Άλλωστε, το αυριανό παιχνίδι δίνει το εισιτήριο για το Final 4 και ένας από τους στόχους μας είναι να υπερασπιστούμε με επιτυχία τον περσινό τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και πάμε για την πρόκριση. Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα, που στα σημαντικά παιχνίδια δίνουν πάντα το κάτι παραπάνω. Αυτό είναι και καλό, αλλά και κακό για αγώνες που θεωρητικά μοιάζουν εύκολοι. Στην περίπτωση ενός νοκ άουτ προημιτελικού, όμως, νομίζω ότι θα μας βγει σε καλό. Πρέπει για 60 λεπτά να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση».

ΠΟΣΕΙΔΩΝ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (27/1, 18:00)
Στο Λουτράκι διεξάγεται το απόλυτο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης, αφού ο Ποσειδώνας θα αντιμετωπίσει τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και προέρχονται από εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα.

«Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας και για τις δυο ομάδες. Θα καταθέσουμε ότι έχουμε έτσι ώστε να πάρουμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Πιστεύω το ματς θα κριθεί στο τέλος. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι και ελπίζω αυτό να φανεί και μέσα στο γήπεδο», σχολίασε ο διεθνής εξτρέμ του Ποσειδών Δημήτρης Τζηράς.

ΑΕΡΩΠΟΣ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ (27/1, 18:00)
Στην Έδεσσα ο πρωτοπόρος του Handball Premier Διομήδης που τρέχει ένα νικηφόρο σερί 10 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο και είναι αήττητος εδώ και τρεις μήνες είναι σαφέστατα το φαβορί.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι είναι φιλόδοξοι και θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη, ενώ βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση μετά και τη νίκη τους επί της ΑΕΚ.

Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: «Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε έναν φιλόδοξο αντίπαλο, που μόλις το Σάββατο κέρδισε την ΑΕΚ. Για εμάς ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο πιο σημαντικός μέχρι σήμερα και πρέπει να το κατανοήσουμε πλήρως, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Θέλουμε πολύ να είμαστε παρόντες στο φάιναλ φορ και το αξίζουμε. Όλα όμως κρίνονται στο γήπεδο».

Ο προπονητής του Αερωπού Γιάννης Πιλαλίδης τόνισε: «Πιστεύω ότι θα είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο υγιείς ομάδες που βέβαια έχουν διαφορετικούς εντελώς στόχους. Παρότι έχουμε μια σειρά δύσκολων και σημαντικών αγώνων για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και στοχεύουμε απόλυτα σε αυτούς, θα κάνουμε την προσπάθειά μας για ό,τι καλύτερο μας αναλογεί από το συγκεκριμένο παιχνίδι».

ΧΑΝΘ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ (27/1, 20:00)
Στη Θεσσαλονίκη ο Φίλιππος είναι το φαβορί απέναντι στη ΧΑΝΘ, βγάζοντας καλή εικόνα στα τελευταία παιχνίδια πριν και μετά την διακοπή. Η ομάδα της ΧΑΝΘ πάντως δεν θα είναι εύκολη λεία, ιδιαίτερα στην έδρα της, αφού έχει δείξει ότι στα μεγάλα παιχνίδια βγάζει ενέργεια και πάθος.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος του Φιλίππου τόνισε: «Την Τετάρτη έχουμε έναν αγώνα κυπέλλου νοκ άουτ. Το κύπελλο κρύβει παγίδες και πρέπει να δείξουμε προσοχή. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Εύκολο το κάνεις εσύ. Είχαμε ένα διάστημα χωρίς ματς και παίξαμε ένα ματς πρωταθλήματος που κάναμε εύκολα τα πράγματα για εμάς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί διότι η ΧΑΝΘ μέσα στο γήπεδό της τα παλεύει όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να παίξουμε αυτό που ξέρουμε και αυτό που μπορούμε και έτσι θα φθάσουμε στη νίκη».

Από την πλευρά του ο Τάσος Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Αυτό το ματς είναι διαφορετικό από τα άλλα, είναι ματς κυπέλλου και νοκ άουτ. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Η ΧΑΝΘ είναι χαμηλά στην βαθμολογία αλλά αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Πρέπει να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ που είναι μέσα στους στόχους μας».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected