Κατηγορίες
Διάφορα

Βέροια – Μεγάλη η συμμετοχή στη σημερινή απεργία! (photos)

5s0CkzXe26bioRQlKm9pAV1GywSW3MIZ-3CIKP5oQNetSrplUmJnfFZcVLYTBDjEqΗ μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στη Βέροια στα πλαίσια της Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Για πρώτη φορά στα χρονικά σε απεργιακή κινητοποίηση  συμμετείχαν από κοινού όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι του Πρωτογενούς τομέα, επιστημονικών συλλόγων και φορέων και ο δημόσιος τομέας.

Από νωρίς στη συγκέντρωση συμμετείχαν και αγρότες από “μπλόκο” της Κουλούρας οι οποίοι κατέφθασαν στη Βέροια με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου και ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών συμμετείχαν μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Επαγγελματοβιοτέχνες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η ΑΔΕΔΥ και πολλοί άλλοι επαγγελματικοί σύλλογοι και φορείς.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Ζυγουλιάνος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του ΙΣΗ Βασίλης Διαμαντόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Οδοντιάτρων Αλίκη Καλονίδου, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κακαγιάννης, ο κ. Οικονομόπουλος εκ μέρους των Φαρμακοποιών, ο Τάσος Χαλκίδης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αγροτών, η Αθηνά Τσιπουρίδου Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και εκ μέρους της ΛΑΕ ο Παναγιώτης Χατζησάββας.

Πριν την έναρξη των χαιρετισμών προηγήθηκε διαβούλευση μεταξύ των εκπροσώπων Σωματείων και Επαγγελματικών Φορέων για την διαδικασία της εκδήλωσης στην οποία “έκλεψε την παράσταση” τα συνθήματα του Δικηγορικού Συλλόγου.

Μεταξύ άλλων πλακάτ έγραφαν “Κατρούγκαλη γύρνα στην δικηγορία για να γλιτώσει η ιστορία”, “και οι γραβάτες έχουν ψυχή”.

Τον τόνο των συνθημάτων έδινε ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φώτης Καραβασίλης.

Μετά το τέλος των χαιρετισμών και της κεντρικής ομιλίας πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας και επιστροφή στην πλατεία Δημαρχείου.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν και ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης όπως και το Σωματείο Μυστικών Πρακτόρων οι οποίοι παρέταξαν τα οχήματά τους στην οδό Μητρόπόλεως.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι αγρότες αποχώρησαν κορνάροντας, με τον ίδιο τρόπο που έφτασαν και στο σημείο συγκέντρωσης ενώ μετά από προτροπή της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνάς Τσιπουρίδου συγκεντρωμένοι επιβιβάστηκαν στα τουριστικά λεωφορεία και μετέβησαν στην Κουλούρα για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους προς τους αγωνιζόμενους από τον Οκτώβριο του 2015 αγρότες.

περισσότερες φωτογραφίες στο verianet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected