Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – Σήκωσε κούπα ο Εθνικός!

12669670_1033837346682036_496608642793256915_nΟ 56ος τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς είχε μεγάλο νικητή τον Εθνικό Αγιονερίου!

Ο Εθνικός παρατάχθηκε με όλα τα βασικά στελέχη του και είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 14 που χρησιμοποιήθηκαν. οι 7 παρουσιάζουν βιογραφικό θητείας στη Super League!

Απέναντι στον σαφώς ποιοτικότερο και πιο έμπειρο αντίπαλο, το Πάικο Γουμένισσας του Βασίλη Σπυρογιάννη έπαιξε με φιλότιμο και μαχητική διάθεση. Εμφάνισε συμπαγή άμυνα και πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή. Επιδόθηκε σε «κλεφτοπόλεμο» αφού θα ήταν τολμηρό και επικίνδυνο να «ανοιχθεί» και να παίξει τον αντίπαλο στα ίσια. Αγωνίσθηκε με ρεαλισμό και αριστοτεχνική τακτική, κλείνοντας τους χώρους, με αξιόλογες επιδόσεις στην ανασταλτική λειτουργία. Παρά το τεράστιο πλήγμα από την αναγκαστική αποχώρηση του σημαντικότερου αμυντικού και αδιαμφισβήτητου ηγέτη στα μετόπισθεν Κώστα Βογιατζή μόλις στο 19’, διατήρησε την αμυντική συνέπεια μέχρι τέλους.

Στο α’ ημιχρόνιο οι ηττημένοι ήταν τελείως ακίνδυνοι επιθετικώς.

Στο β’ ημιχρόνιο η επιθετική εμβέλεια του Νέου Αγιονερίου έφτανε μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής του αντιπάλου. Ο κορυφαίος του γηπέδου 24χρονος μέσος Κώστας Κωτσαρίδης, με τις συνεχείς εμπνεύσεις του αποτέλεσε τον «κινητήριο μοχλό» ανάπτυξης όμως ο απολογισμός σε ευκαιρίες ήταν μηδενικός.

Το Πάικο στις λιγοστές στιγμές που μπόρεσε να βγει στην «κόντρα», προέβαλε επιθετικές αξιώσεις και ουσιαστικώς στην επανάληψη «μονοπώλησε» τις ευκαιρίες, παρ΄ότι είχε να παίξει δευτερεύοντα ρόλο στο παιχνίδι.

Ο Εθνικός άγγιξε το αξιοπρόσεκτο ποσοστό επιτυχίας του 75% σε τελικούς κυπέλλου. Μετά τον πρώτο χαμένο τελικό του 1994 από τον Αχιλλέα Κιλκίς πανηγύρισε τρία συνεχή τρόπαια, το 2000 με την ΑΕ Πολυκάστρου, το 2010 με τον Απόλλωνα Ευρωπού και το 2016 με το Πάικο Γουμένισσας.

 

Συνθέσεις

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ: Γουναρίδης, Μπούζουρας, Μαργαρίτης, Κοντσίδης, Μιλκούδης, Παλάσκας, Δρόσος, Ε.Στεφανίδης (68’ Κουκουλέκης), Ν.Στεφανίδης (88’ Παπαδημητρίου), Κοτσαρίδης, Μπελίτσας (62’ Υψηλός)

ΠΑΙΚΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Δουλκερίδης, Δαλιανόπουλος, Μυλωνάς, Πολυζόπουλος, Βογιατζής (19’ Δαγκλής), Δεληγιώργης, Τουλγαρίδης (83’ Τσιαγιαννίδης), Σαμαράς (75’ Μάρκος), Δασκάλου, Καραελευθερίου, Χατζηασλανίδης

*maxitis.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected