Κατηγορίες
Football League

Football League – Ανυπέρβλητο το εμπόδιο της Ζακύνθου για τον Απόλλων

P1100373-900x623-900x623-copy-900x600Τον στόχο της πέτυχε η Ζάκυνθος απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, στο ματς που άνοιξε το Σάββατο (06/02) την αυλαία του δεύτερου γύρου.

Η ομάδα του Ιονίου προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις για να «κλέψει» το τρίποντο και απέναντι σε έναν αντίπαλο με σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ και παρότι η νίκη δεν ήρθε, ο πόντος ίσως αποδειχτεί πολύτιμος για τη σωτηρία.

Αντίθετα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έμεινε για δεύτερο διαδοχικό ματς μακριά από τη νίκη και εάν ΑΕΛ και Κέρκυρα νικήσουν τη Δευτέρα (08/02) οι αποστάσεις θα μεγαλώσουν. Είναι σαφές ότι το κλίμα διαταράχθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Ριζούπολη χωρίς να αποκλείονται εξελίξεις…

Οι «κυανόλευκοι» πίεσαν περισσότερο και έψαξαν το γκολ, έχοντας και δοκάρι στο 67’ με τον Κονέ, ωστόσο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η ομάδα του Βάνια Ραντίνοβιτς απείλησε κάποιες στιγμές, αλλά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Ο βαθμός της ισοπαλίας ικανοποίησε κάπως τη Ζάκυνθο, που δεν έχασε, ενώ ο Απόλλων παρέμεινε αήττητος εκτός έδρας.

Άργησαν να πάρουν μπρος οι δύο ομάδες στη Ζάκυνθο, με τα πρώτα 20 λεπτά να κυλούν αναγνωριστικά και χωρίς σημαντικές επισκέψεις στις δύο εστίες. Ο Απόλλων πίεζε περισσότερο και σιγά-σιγά επιχείρησε να κλείσει τους γηπεδούχους στα καρέ τους, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά. Ένα γκολ του Βάντερσον ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ κάποιες προσπάθειες του Σουνά δεν είχαν τύχη. Η Ζάκυνθος στα τελευταία λεπτά έβγαλε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, με τον Αποστολίδη όμως να καθαρίζει τις φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνέχισε να ψάχνει το γκολ, αυξάνοντας σημαντικά την πίεσή της στα καρέ του Παπαδόπουλου. Οι Πάνος, Κονέ και Σουνάς απειλούσαν σε κάθε ευκαιρία την αντίπαλη εστία. Στο 67’ ο Απόλλων άγγιξε το γκολ, αλλά σε εκτέλεση φάουλ του Κονέ η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ζάκυνθος μόνο με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη, αλλά χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Αποστολίδη. Στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έγινε γρήγορος, με τους γηπεδούχους να χάνουν κάποιες καλές στιγμές, όπως αυτή του Κρολ στο 84′, ενώ ο Απόλλων διατηρούσε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ζαϊρί, Λέκκας (92’ Ζέλιος), Ορφανίδης, Τσιάμης (60’ Ταυταρίδης), Ναζίμ, Πεχλιβανόπουλος, Ν. Πέττας, Κρολ, Κουρέλλας (67’ Σταματής).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Πιπίνης (60’ Αρναούτογλου), Ψιάνος, Κονέ, Σουνάς (61’ Μπουντόπουλος), Φαρινόλα (81’ Στεργίδης), Βάντερσον, Καμαρά.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected