Super League

Νίκος Γεωργέας – Η δύσκολη απόφαση για να σταματήσει και το νέο του πόστο

georgeasΣτην πρόσφατη απόφαση που πήρε να κρεμάσει τα παπούτσια του αναφέρθηκε ο Νίκος Γεωργέας, δηλώνοντας γεμάτος από τα όσα έζησε. «Οι συνθήκες είναι ιδανικές», είπε για το νέο του πόστο.

Για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Νίκος Γεωργέας, ο οποίος έκρινε πριν λίγους μήνες ότι πρέπει να βάλει τέλος στην καριέρα του στο ποδόσφαιρο.

Ο 39χρονος ανέφερε στην «Ώρα των Σπορ» ότι μέσα του ήθελε να βρεθεί στο ρόστερ της Ένωσης που θα επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα, αλλά: «από την άλλη κατάλαβα πως τα πόδια μου δεν με κρατούσαν για άλλο και το καλύτερο για όλους, θα ήταν να σταματήσω». Πάντως, χαρακτήρισε δύσκολη την απόφαση που πήρε.

Επίσης, μίλησε για τα νέα του καθήκοντα, ως συντονιστής στις Ακαδημίες των «κιτρινόμαυρων» και χαρακτήρισε ιδανικές συνθήκες. Επίσης, έδειξε πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία που υπάρχει με την πρώτη ομάδα, τονίζοντας ότι υπάρχει συχνή επαφή με τον Γκουστάβο Πογέτ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Γεωργέας:

Δεν έχουν περάσει παρά μονάχα λίγοι μήνες, από τη στιγμή που ήσουν στο γήπεδο με το σορτσάκι του ποδοσφαιριστή. Έχεις αφήσει πλέον εντελώς πίσω σου αυτό το κεφάλαιο, έχεις «σκοτώσει» τον ποδοσφαιριστή μέσα σου;
«Απόλυτα δεν το έχω καταφέρει να το κάνω, αλλά το… προσπαθώ. Είμαι γεμάτος από το ποδόσφαιρο γιατί έφυγα στην ομάδα που ήθελα και με τον τρόπο που ήθελα, συνεχίζοντας δηλαδή σε ένα άλλο πόστο, στην ΑΕΚ. Παραμένοντας έτσι και κοντά στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην ΑΕΚ».

Υπήρχε κάποια στιγμή, πριν συμφωνήσεις με την ΑΕΚ να ενταχθείς στις Ακαδημίες της, που το σκέφτηκες δεύτερη φορά; Να παρατείνεις δηλαδή original_georgeasτην ποδοσφαιρική σου καριέρα για άλλο ένα χρόνο;
«Η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν. Ίσως και μέσα μου να ήθελα άλλο ένα χρόνο στην ομάδα, να βρεθώ στο ρόστερ και στην επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ. Αλλά από την άλλη κατάλαβα πως τα πόδια μου δεν με κρατούσαν για άλλο και το καλύτερο για όλους, θα ήταν να σταματήσω. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, όπως δεν είναι για κανέναν ποδοσφαιριστή, αλλά νομίζω πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για μένα και έπραξα καλά».

Πάντως οι συμπαίκτες σου, που είναι ακόμα στην ομάδα, ενδεχομένως να σε ήθελαν και φέτος στα αποδυτήρια… (σ.σ. γέλια).
«Και εμένα μου λείπουν, περάσαμε δύο πολύ δύσκολα αλλά και καλά χρόνια, γιατί ήμασταν πολύ δεμένοι και στο τέλος καταφέραμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε, να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει».

Πλέον αυτό το κομμάτι αποτελεί παρελθόν για σένα, με ένα νέο κεφάλαιο να έχει ανοίξει στη ζωή και στην καριέρα σου…
«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το και το κάνω με μεγάλη όρεξη. Ο ρόλος που έχω αφορά στον συντονισμό διάφορων θεμάτων που έχουν να κάνουν με τις Ακαδημίες της ΑΕΚ. Πάνω σε αυτό το κομμάτι θέλω να πω κάτι όμως. Έχει ένα μεγάλο καλό η ΑΕΚ. Είμαστε όλοι πολύ κοντά, έχουμε εξαιρετική συνεργασία και όσοι βρισκόμαστε εδώ, το κάνουμε με μεράκι. Και όλοι μας καταπιανόμαστε λίγο ή πολύ με όλα! Είναι ομαδική η δουλειά που γίνεται στα Σπάτα και ξαναλέω πως οι συνθήκες συνεργασίας, είναι οι ιδανικές».

Το γεγονός πως στις Ακαδημίες της ΑΕΚ βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνο έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, αλλά έχουν συνδέσει και το όνομά τους με την ΑΕΚ, βοηθάει στο να μπουν καλύτερα στο κλίμα και στην νοοτροπία της ομάδας τα νέα παιδιά;
«Είναι πολύ σημαντικό. Η αλήθεια είναι πως είμαστε αρκετοί πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που βρισκόμαστε τώρα στις Ακαδημίες και νομίζω πως αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Αλλά από την άλλη να συμπληρώσω και πως αρκετά στελέχη που ήρθαν τελευταία στις Ακαδημίες και έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, εκτός ΑΕΚ, κάνουν επίσης εξαιρετική δουλειά και βοηθούν πολύ όλα τα παιδιά που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους».

Μέχρι στιγμής πως κρίνεις το επίπεδο των Ακαδημιών; Τόσο στο κομμάτι της δουλειάς, όσο και στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών…
«Νομίζω είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Τα παιδιά εδώ δουλεύουν σε επαγγελματικά πρότυπα, οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και όλοι όσοι είμαστε στις Ακαδημίες, βρισκόμαστε συνεχώς κοντά τους για ό,τι χρειαστούν. Υπάρχει πολύ ταλέντο, γίνεται σοβαρή δουλειά και είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον».

Σαν ποδοσφαιριστής, είχες χαρακτηριστεί ως το «πειραχτήρι» και η ψυχή των αποδυτηρίων. Πως είναι όμως ο Νίκος Γεωργέας, εκτός των γραμμών του γηπέδου, από ένα άλλο πόστο πλέον;
«Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, είναι υπεύθυνοι οι προπονητές των τμημάτων μας. Εγώ πιο πολύ βρίσκομαι κοντά στα παιδιά για άλλα ζητήματα, εκτός γηπέδου. Θέλω να είμαι δίπλα τους και να τους συμβουλεύω με όμορφο τρόπο, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το χαρακτήρα τους, που για μένα είναι εξίσου σημαντικό με το ταλέντο. Και στόχος μας είναι εκτός από καλοί ποδοσφαιριστές, να βγουν από τις Ακαδημίες και καλοί χαρακτήρες».

Η ΑΕΚ έχει κάνει μια επένδυση στις Ακαδημίες της και ποντάρει πολλά σε αυτόν τον τομέα για το μέλλον της. Ο αντικειμενικός στόχος για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ ποιος είναι;
«Αυτό που έχει γίνει εδώ τα τελευταία χρόνια, είναι εντυπωσιακό. Έχουν φτιαχτεί γήπεδα που δεν υπήρχαν, γραφεία, αποδυτήρια, αποκτήθηκε πούλμαν για τις Ακαδημίες, πολυκατοικίες σε γειτονικές περιοχές για να είναι τα πράγματα πιο εύκολα για τα παιδιά. Όλα αυτά αποτελούν μια τεράστια επένδυση και είναι ευλογία. Όταν ήμουν εγώ ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ δεν υπήρχαν αυτά. Τώρα η οργάνωση έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό και δουλεύουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Στόχος είναι σε λίγα χρόνια να βγουν παιδιά από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα όχι απλά για να βγουν, αλλά για να μείνουν. Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό και είμαι αισιόδοξος».

ceb3ceb5cf89cf81ceb3ceb5ceb1cf821Η επαφή του Γκουστάβο Πογιέτ και των μελών της πρώτης ομάδας γενικά, με τις Ακαδημίες, είναι συχνή;
«Πολύ συχνή. Συνεχώς ο κύριος Πογιέτ αλλά και οι συνεργάτες του παρακολουθούν τα παιχνίδια των Ακαδημιών αλλά ακόμα και τις προπονήσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τα μικρότερα παιδιά βλέπουν πως η πρώτη ομάδα είναι κοντά και αυτό τους δίνει επιπλέον κίνητρο για να διακριθούν και να δουλέψουν περισσότερο».

Ποια είναι η συμβουλή που δίνεις εσύ στα νέα παιδιά, όσον αφορά στον χαρακτήρα τους κυρίως…
«Αυτό που τους λέω συνέχεια, είναι πως όποτε θεωρούν ότι κάποιος προπονητής ή ο οποιοσδήποτε τους αδικεί, να τον βγάλουν… ψεύτη μέσα στο γήπεδο, με την εικόνα τους. Να αποδείξουν δηλαδή πως αξίζουν περισσότερα. Εγώ αυτό έκανα. Κάθε καλοκαίρι θυμάμαι μου έλεγαν πως δεν με υπολογίζουν, αλλά στην πορεία όχι μόνο έβρισκα θέση στην ομάδα, αλλά γινόμουν και βασικός! Και αυτό είναι που τους φέρνω σαν παράδειγμα. Να προσπαθούν, να παλεύουν και να μην απογοητεύονται».

Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ρωτήσω και για την πρώτη ομάδα, της οποίας ήσουν μέλος άλλωστε μέχρι και πέρυσι. Πως βλέπεις την πορεία της ΑΕΚ μέχρι στιγμής φέτος;
«Πολύ καλύτερα και από ότι θα περίμενα. Η ομάδα βρίσκεται δεύτερη με διαφορά από τους υπόλοιπους, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου και παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Και πιστεύω πως αν είχε… αφυπνιστεί νωρίτερα στη σεζόν, θα μπορούσε να είναι και πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Με την επιστροφή της στην κατηγορία βρέθηκε αμέσως στη δεύτερη θέση και είναι στο χέρι της καθαρά του χρόνου να βρεθεί στην Ευρώπη και να χτυπήσει από την αρχή και το πρωτάθλημα. Νομίζω όλοι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και είμαι αισιόδοξος πως θα πάει ακόμα καλύτερα».

πηγή

error: Protected