Κατηγορίες
Basket

Φίλιππος Βέροιας – Η συνέντευξη τύπου των Λαζού, Γκίμα

6fe1c589e796bff64c81da223cb0c48f_LΑπολογιστική συνέντευξη τύπου για την μέχρι τώρα πορεία και δραστηριότητες της ομάδας μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας, αλλά και τους μετέπειτα στόχους της παρέθεσαν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ Ηλίας Λαζός και ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γκίμας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν :

Δημήτρης Γκίμας : «Ο χαρακτήρας της σημερινής συνέντευξης είναι απολογιστικός. Ξέρετε όλοι ότι η ομάδα στήθηκε όταν όλες οι ομάδες ήταν στην δεύτερη με τρίτη βδομάδα της προετοιμασίας. Περάσαμε από χίλια κύματα. Το πώς αυτή η ομάδα δηλώνει σήμερα το παρόν στην Α2 κατηγορία δεν το ξέρει κανένας. Έτσι ο πρώτος και κύριος στόχος μας επετεύχθη. Στις 14 Φεβρουαρίου ξεκινήσαμε προετοιμασία και ο δεύτερος στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Με μόλις δυο βδομάδες προετοιμασία σταθήκαμε τυχεροί και πήραμε το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρακλή το οποίο ήταν και πολύ καθοριστικό για την ψυχολογία μας. Στην πορεία καταφέραμε και προσθέσαμε στο ρόστερ μας δυο παίκτες ακόμη (Ότοβιτς και Οικονομόπουλο) και κάναμε μια προσπάθεια να πετύχουμε όσο το δυνατότερο περισσότερες νίκες. Η ομάδα έγινε ανταγωνιστική και διέψευσε πολλούς που μας ήθελαν να πετυχαίνουμε το πολύ μια-δυο νίκες. Καταφέραμε μέχρι στιγμής να πετύχουμε τέσσερις νίκες το οποίο για μας είναι ένα μικρό θαύμα αφού διαθέτουμε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην κατηγορία μαζί με τα Πεύκα. Στην 12αδα μας διαθέτουμε 7-8 παιδιά από την Βέροια με τους δυο να έχουν ενεργή συμμετοχή στους αγώνες και τους υπόλοιπους να συμμετέχουν στην προπόνηση και να παίρνουν εμπειρίες.

Αν όλα πάνε καλά και τα παιδιά αυτά είναι του χρόνου στην Βέροια θα έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει το Πανεπιστήμιο. Από πλευράς μου ήμουν υπεραισιόδοξος και πίστευα ότι η ομάδα θα μπορούσε να κάνει καλή πορεία και να βγει εκτός play-out. Είναι κάτι με το οποίο διαφωνήσαμε αρκετές φορές με τον Ηλία Λαζό. Τα αποτελέσματα δυστυχώς με διέψευσαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι απογοητευτήκαμε. Οριοθετήσαμε ξανά τους στόχους μας οι οποίοι είναι να μπούμε στα play-out. Ξέρουμε ότι έχουμε το μικρότερο budget απ’ όλους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε και την μικρότερη αξία απ΄ όλους. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε πολλά για τον δεύτερο γύρο.

Νομίζω ότι πέντε νίκες στον δεύτερο γύρο θα μας οδηγήσουν στα play-out. Για να γίνουν αυτές οι πέντε νίκες, αν στον πρώτο γύρο κάναμε ένα μικρό θαύμα, στον δεύτερο γύρο χρειάζεται ένα μεγάλο θαύμα. Έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τις νίκες αυτές και αυτό πρέπει να περάσει και στους παίκτες. Αυτό προσπαθώ να τους μεταδώσω ότι με πίστη και συγκέντρωση στον στόχο μπορούν να πετύχουν αυτό το θαύμα. Το αποτέλεσμα είτε θετικό είτε αρνητικό για μας θα κριθεί τον Μάϊο.

Τέλος θέλω να πω ότι έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Ηλία Λαζού ο οποίος έχει επωμιστεί όλο το διοικητικό κομμάτι μόνος του και είναι κάτι που μας κρατάει όρθιους να παλεύουμε καθημερινά. Υπερασπιζόμαστε την αγάπη μας για το άθλημα και γι’ αυτό πολεμάμε. Και κυριότερο για την αξιοπρέπεια μας και αυτό που με κόπους κερδίσαμε το καλοκαίρι να το υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος.»¨

Ηλίας Λαζός : «Ευχαριστώ όλους όσους βρίσκεστε σήμερα εδώ. Όπως είπε και ο κόουτς η σημερινή συνέντευξη είναι απολογιστική και δεν κρύβει κάτι «κακό» όπως πολλοί έτρεξαν να πουν χθες με το άκουσμα της αναγγελίας της. Είναι καλό να απαντηθούν διάφορα ερωτήματα τα οποία μου γίνονται στον δρόμο και δεν θα ήθελα να τα απαντάω στο «πόδι». Δεν θα σταθώ πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο κόουτς ήταν υπεραισιόδοξος σε αντίθεση μ’ εμένα που πίστευα ότι θα σωθούμε μόνο μέσω play-out. Όπως θα γνωρίζετε πέφτουν πέντε ομάδες. Τρεις απευθείας και 2 μέσω των Play-out. Ο αρχικός στόχος για μένα ήταν να μπούμε στα Play-out. Έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αλλά κερδίσαμε και κάποια που θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Επίσης σε κάποια παιχνίδια σημαντικό ρόλο έπαιξε η διαιτησία. Είναι κάτι για το οποίο δεν διαμαρτυρηθήκαμε γιατί πρέπει να ξέρετε ότι πριν φτάσουμε στο σημείο να μας φταίνε οι άλλοι κάνουμε αυστηρή αυτοκριτική. Φτάνοντας λοιπόν στο σημείο της πλήρους αυτοκριτικής μπορούμε να πούμε ότι σε δυο παιχνίδια θα μπορούσε η διαιτησία να είναι καλύτερη.

Αναφέρομαι στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ερυθραία και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο στο οποίο έγιναν κάποια σφυρίγματα που έδωσαν ένα στίγμα ότι όσο και να προσπαθούσαμε, όσο φιλόδοξοι, όσο φιλότιμοι και να ήμασταν δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίζαμε. Δεν κατηγορώ τις ομάδες με τις οποίες αγωνιστήκαμε απλά δεν πήραμε κάποια σφυρίγματα. Κάνουμε μια προσπάθεια και πρέπει να μας σέβονται. Ειδικά την προσπάθεια των παιδιών. Το ότι είμαστε φιλότιμοι δεν σημαίνει ότι είμαστε καημένοι. Έχουμε το δικαίωμα στη νίκη και θα το διεκδικούμε μέχρι τέλους. Ας μας αφήνουν όταν βλέπουν ότι μπορούμε να το κάνουμε. Όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι τώρα υπάρχει μια τρύπα ακόμη στον προϋπολογισμό της ομάδας. Μικρότερη βέβαια από το ξεκίνημα. Είναι της τάξης του 5% – 8%.

Να θυμίσω ότι η «τρύπα» στο ξεκίνημα ήταν περίπου 20%. Έτσι προσπαθούμε με διάφορες αλχημείες να την κλείσουμε εκτός κι αν βρεθεί κάποιο μεγάλο έσοδο. Έχουμε ταξιδέψει 3 φορές αυθημερόν με λεωφορείο (Πάτρα, Λευκάδα, Λειβαδιά) για να παίξουμε και αυτό είναι προς τιμή των παικτών και των προπονητών. Άλλες φορές θα ήταν ντροπή να το πούμε αυτό. Εξαντλούμε ότι δυνατότητα και πιθανότητα έχουμε να κάνουμε κάποια εξοικονόμηση για να είμαστε με το μέτωπο ψηλά.

Όπως έχει πει και ο κόουτς Καλαμπάκος στην συνέντευξη τύπου εδώ στη Βέροια, είμαστε σ’ ένα πρωτάθλημα τραπεζών. Εμείς αν και είμαστε μια «μικρή θυρίδα», θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Υπάρχει ακόμη τρόπος για να βοηθηθούμε. Μια καλή βοήθεια για την ομάδα είναι τα διαρκείας που θα κοστίζουν μόνο 20 ευρώ. Με έναν δεύτερο γύρο πολύ δυνατό, με τις 6 κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας να έρχονται στην Βέροια ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι κανονικά. Την επόμενη βδομάδα πληρώνονται τον 5ο τους μήνα κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Το ίδιο συμβαίνει και με όλους όσους συνεργαζόμαστε. Στο κομμάτι αυτό είμαστε στην κορυφή. Με ρωτούν πολλοί γιατί η ομάδα δεν κάνει μεταγραφές ενώ όλες οι ομάδες κάνουν. Απαντώ λοιπόν, πέρα των οικονομικών, ότι η ομάδα πρακτικά δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές και αυτό γιατί μέχρι το Δεκέμβριο, από την έναρξη του πρωταθλήματος, κάθε ομάδα δικαιούται να κάνει μια μεταγραφή. Εμείς την κάναμε με τον ερχομό του Ανδρέα Οικονομόπουλο από την Πάτρα οπότε τελείωσε και η δυνατότητα να πάρουμε κάποιον έχτρα παίκτη. Υπήρξε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για κάποιον Ελληνοαμερικανό αλλά τα οικονομικά μας δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε. Αν μπαίναμε σε ένα τέτοιο έξοδο θα διαταράζαμε την υπάρχουσα κατάσταση και δομή της ομάδας.

Έτσι πήραμε την απόφαση να διατηρήσουμε το ρόστερ μας ως έχει. Η ομάδα πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι έχει κάνει κάποια πράγματα για τα οποία είμαι περήφανος για αυτά. Αναφέρομαι στις εξωαγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας. Βραβεύσαμε παίκτες «ιερά τέρατα» που για πρώτη φορά ήρθαν στην πόλη της Βέροιας όπως ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Μανώλης Παπαμακάριος και ήμασταν οι πρώτοι που το κάναμε αυτό. Βλέπω ακολουθούν το παράδειγμα μας κι άλλοι.

Είναι τιμή μας να γίνονται καινούργια πράγματα στην πόλη μας. Μεγάλη στιγμή για την ομάδα επίσης ήταν η επίσκεψη μας στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παντελεήμων ο οποίος μας έδωσε την ευλογία του. Η σχέση μας και η επαφή με την «Πρωτοβουλία για το παιδί» υπάρχει εδώ και τρία χρόνια και χαίρομαι που σε κάθε παιχνίδι τα παιδιά αυτά χαίρονται με την χαρά μας και λυπούνται μα την λύπη μας. Αλλά θεωρώ ότι το κορυφαίο highlight είναι η μεγάλη αγκαλιά που έκαναν οι παίκτες μας στην μικρή Μαριάνα η οποία δίνει το παρόν σε κάθε παιχνίδι. Τέλος πολύ σημαντικό είναι η σημαντική παρουσία των παιδιών της ακαδημίας ειδικά στα τελευταία παιχνίδια που με την φωνή τους, τον παλμό τους δίνουν άλλο «χρώμα» στο γήπεδο.

Άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι μπορεί να είναι αυτά στην θέση των παικτών αύριο – μεθαύριο. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και μας στηρίζει. Θέλουμε και στον δεύτερο γύρο να είναι σημαντική η παρουσία τους στο γήπεδο. Πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θα θέλαμε να είχαμε περισσότερους χορηγούς, περισσότερα διαρκείας κλπ κλπ αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με όλα όσα καταφέραμε. Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε βάλει είναι η παραμονή.

Ευχόμαστε αυτό το στοίχημα να γίνει στοίχημα όλων των Βεροιωτών, όλων των ανθρώπων που αγαπάνε το μπάσκετ, όλων των ανθρώπων που αγαπάνε τον αθλητισμό, όλων αυτών που θέλουν η πόλη τους να εκπροσωπείτε στην μεγάλη αυτή κατηγορία του μπάσκετ. Ευχαριστώ»

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected