Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πένθος στη Βουλγαρία για τον θάνατο του Ιβάνοφ!

celeb_main_5522Σε ηλικία μόλις 50 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τρίφον Ιβάνοφ, ένας από τους ποδοσφαιρικούς ήρωες της Βουλγαρίας στο Μουντιάλ του 1994.  

Μία από τις χαρακτηριστικότερες μορφές του βουλγαρικού ποδοσφαίρου, ο Τρίφον Ιβάνοφ άφησε την τελευταία του πνοή, το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Ο Ιβάνοφ ήταν από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Βουλγαρίας στην επιτυχημένη πορεία της στο Μουντιάλ του 1994, όπου έφτασε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Ο άλλοτε άσος της Αούστρια Βιέννης υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στην οικεία του.

Η σύντροφος του, ειδοποίησε άμεσα ασθενοφόρο όμως ήταν ήδη αργά. Ο Ιβάνοφ αντιμετώπιζε εσχάτως προβλήματα και μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην στεφανιαία αρτηρία.

O «Λύκος της Βουλγαρίας», όπως τον αποκαλούσαν κατέκττησε τέσσερα πρωταθλήματα (τρία με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και ένα με την Ραπίντ Βιέννης) και δύο Κύπελλα (ένα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και ένα με την Ραπίντ Βιέννης).

Παράλληλα φόρεσε 76 φορές τη φανέλα της Εθνικής Βουλγαρίας σκοράροντας έξι γκολ.

Ο σκληροτράχηλος σέντερ μπακ έφτασε στο peak της δημοτικότητας του στο Μουντιάλ ’94 στις ΗΠΑ, όταν αποτελούσε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της εθνικής Βουλγαρίας.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected