Κατηγορίες
Διάφορα

Τα νέα ΕΣΠΑ δίνουν προκαταβολικά την επιδότηση. Tι πρέπει να κάνετε

espa2Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται τέσσερα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 370 εκατ. ευρώ, που δίνουν επιδότηση ακόμη και 100%, για την έναρξη νέων, αλλά και την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Για πρώτη φορά μάλιστα, θα μπορούν οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ να κάνουν χρήση της προκαταβολής, χωρίς εγγυητική επιστολή από την τράπεζα.

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ απευθύνονται σε όλη τη χώρα και «σπάνε» σε δύο κύκλους. Οι προσκλήσεις των πρώτων κύκλων θα βγουν μέσα στο δίμηνο: Μάρτιος-Απρίλιος. Που σημαίνει πως από τότε θα μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Εντός του 2016 θα τρέξει και ο δεύτερος κύκλος προσκλήσεων, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των προγραμμάτων. Αναλυτικά τα 4 προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Τέσσερις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», παρουσιάστηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τον Υφυπουργό,  Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή, την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα και τον Ειδικό Γραμματέα ΕΚΤ, Γιώργο Ιωαννίδη. Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δύο κύκλους.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected