Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – “Βραχεία κεφαλή” για Παρί και Μπενφίκα

_88304230_mikel_reuΗ Παρί Σεν-Ζερμέν επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι στο “Παρκ ντε Πρενς” και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης, αλλά το γκολ του Όμπι Μικέλ δίνει πολλές ελπίδες στους Λονδρέζους

Η Παρί Σεν-Ζερμέν ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση και απείλησε στα πρώτα λεπτά τους Βεράτι και Λούκας Μόουρα, αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για Τσέλσι στο 23′, με τον Κέβιν Τραπ να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα και εν μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του πριν βρει κόρνερ.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αστόχησε σε κεφαλιά στο 33′, αλλά στο 39′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εκτέλεση φάουλ, αλλά και αρκετή τύχη, καθώς η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία και ο Τιμπό Κουρτουά δεν μπορούσε να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα του.

Οι “μπλε” κατάφεραν να απαντήσουν πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45’+1) με το κοντινό σουτ του Όμπι Μικέλ, με τον Μαρκίνιος να τον χάνει, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ουίλιαν και κεφαλιά προς τα πίσω από τον Ντιέγκο Κόστα.

Τοπ δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τραπ να σταματά τον Ντιέγκο Κόστα και τον Κουρτουά τον Ντι Μαρία, ενώ ο Βέλγος στο 60′ έκανε νέα καλή επέμβαση σε σουτ του Λούκας Μόουρα και ήταν τυχερός στο 64′, όταν σε κοντινό σουτ του Ματουιντί η μπάλα κόντρα σε σώμα αμυντικού.

Ο Λοράν Μπλαν πέρασε στο ματς τον Έντινσον Καβάνι στο 74′ και ο Ουρουγουανός στο 78′ έκανε την ζημιά στην αγγλική άμυνα. Ο Άνχελ ντι Μαρία έκανε καταπληκτική μπαλιά, ο Καβάνι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά αρκετά πλάγια δεξιά, αλλά τον νίκησε για 2-1, με το πλασέ του να περνά κάτω από τα πόδια του Βέλγου πορτιέρε.

Συνθέσεις

ΠΑΡΙ ΣΖ: Τραπ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (81′ Ραμπιό), Ματουιντί (81′ Παστόρε), Ντι Μαρία, Λούκας Μόουρα (74′ Καβάνι), Ιμπραχίμοβιτς.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Μπάμπα, Όμπι Μικέλ, Φάμπρεγας, Ουίλιαν, Πέδρο, Αζάρ (71′ Οσκάρ), Ντιέγκο Κόστα.

βίντεο από την αναμέτρηση στο sport24.gr

samaris

Το γκολ του Ζόνας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπενφίκα νίκησε 1-0 την Ζενίτ, έτσι θα πάει στην ρεβάνς της Αγίας Πετρούπολης με ελαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στους “16” του Champions League

Απογοητευτικό το πρώτο ημίχρονο στην Λισαβόνα, χωρίς καμία καλή φάση, με την Μπενφίκα να απειλεί δύο φορές με Πίτσι και Ζόνας, ενώ η Ζενίτ είχε μόνο μια κακή εκτέλεση φάουλ του Χουλκ.

Ο Αξέλ Βιτσέλ στο 52′ είχε δύο ευκαιρίες, με τον Ζούλιο Σέζαρ να αποκρούει το σουτ, ενώ μετά το κόρνερ μπλόκαρε την μπάλα ο Βραζιλιάνος από την κεφαλιά του Βέλγου μέσου.

Ο πρώτος που αντικαταστάθηκε ήταν ο Κώστας Μήτρογλου στο 62′, με τον Ραούλ Χιμένες μπαίνει στην θέση του, ενώ στο 69′ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ήρθε για την Μπενφίκα, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει το σουτ του Γκαϊτάν, ο οποίος είχε και δεύτερη ευκαιρία (επαναφορά), αλλά αστόχησε.

Ανέβασε την απόδοσή της η πορτογαλική ομάδα και 3 λεπτά αργότερα έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά ο Ζαρντέλ αστόχησε από κοντά, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Λίντελεφ.

Συνθέσεις

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Αντρέ Αλμέιδα, Λίντελεφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Σάμαρης, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (71′ Καρσελά), Γκαϊτάν, Ζόνας, Μήτρογλου (62′ Ραούλ Χιμένες).

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Ανιουκόβ, Γκαράι, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Σατόβ, Ντάνι (87′ Μαουρίσιο), Χουλκ, Τζιούμπα (74′ Κοκόριν).

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected