Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Η εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που αντιμετωπίζει ο Χρήστος Σακελλάρης!

DSCN0369

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Αχιλλέας να βάλει τις βάσεις για την παραμονή στην κατηγορία, είναι ο Χρήστος Σακελλάρης.

Ο 25χρονος επιθετικός όμως απουσιάζει αρκετό καιρό από τις υποχρεώσεις της ομάδας και μάλιστα αντιμετωπίζει πρόβλημα στα δύο γόνατα και όπως προκύπτει από τη γνωμάτευση του γιατρού, είναι μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση!

Σύμφωνα με το πόρισμα του θεράποντος ιατρού, στο αριστερό γόνατο παρουσιάζεται το σοβαρότερο πρόβλημα, σημείο όπου στο παρελθόν ο Ναουσαίος ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση ώστε να αντιμετωπίσει τη χονδροπάθεια επιγονατίδας. Η συγκεκριμένη πάθηση χωρίζεται σε τρία στάδια και στη συγκεκριμένη περίπτωση, εμφανίστηκαν έλκη κατά τόπους στον χόνδρο και η θεραπεία που χρειάστηκε ήταν μεταμόσχευση χονδροκυττάρων μέσω της αρθροσκόπησης.

Η παραπάνω μέθοδος χρειάζεται τρεις επεμβάσεις(!), όλες με γενική αναισθησία και μάλιστα δεν θεραπεύεται στο 100%! Αυτό προήλθε από έναν αρχικό τραυματισμό και η συνεχόμενη καταπόνηση, δημιούργησε τη χρόνια υπερφόρτιση του χόνδρου της επιγονατίδας.

DSCN9750Κατά την αρθροσκόπηση, αφαιρέθηκε και ο έσω μηνίσκος και όπως προκύπτει αυτή ήταν η αιτία του τωρινού τραυματισμού του ποδοσφαιριστή του Αχιλλέα, που προκάλεσε χονδροπάθεια κνημιαίων κονδύλων, ο οποίοι προστατεύονται από τους μηνίσκους.

Μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις και εξετάσεις, αποφασίστηκε πως η θεραπεία που θα ακολουθηθεί θα είναι η λεγόμενη PRP, πλάσμα δηλαδή εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια, μια θεραπεία αποκλειστικά ενέσιμη.

Το απίστευτο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να γίνει και στα δύο πόδια καθώς φαίνεται πως υπάρχει γενετική προδιάθεση (ευπάθεια) και είναι απαραίτητο ώστε να προληφθεί σε αρχικό στάδιο.

Χρόνος αποκατάστασης υπολογίζεται από 5 έως 8 μήνες, ανάλογα βεβαίως από το πως θα δεχθεί ο οργανισμός τη συγκεκριμένη θεραπεία και παράλληλα ανάλογα από την υποδομή που έχει το σώμα του ασθενούς.

Εμείς ευχόμαστε στον Χρήστο να είναι όλα περαστικά και η ατυχία με τις αλλεπάλληλες… εκπλήξεις από τις ιατρικές γνωματεύσεις να είναι οι τελευταίες στην καριέρα του

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected