Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Σημαντικό προβάδισμα για Μπάρτσα και Μπάγερν, τα…χρειάστηκαν οι Γερμανοί! (vids)

gettyimages-511888206Ο Μέσι νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Τσεχ και οδήγησε την ασταμάτητη Μπαρτσελόνα στο 0-2 επί της Αρσεναλ και ουσιαστικά τα προημιτελικά.

Αρκετά προσεκτική η Άρσεναλ, όπως αναμενόταν άλλωστε κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πλανήτη και αυτό που κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο είναι να απειληθεί ουσιαστικά μόνο μία φορά.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα, στο 45’+1 δηλαδή, ο Λουίς Σουάρες βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή, έπειτα από μπαλιά του μπαλιά του Ντάνι Άλβες στην κίνηση έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά αστόχησε.

Οι Καταλανοί είχαν κατοχή πάνω από 70 λεπτά στο πρώτο 45άλεπτο, όμως την πρώτη σπουδαία ευκαιρία την είχε η Άρσεναλ με τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν από κοντά να πλασάρει, αφού ευνοήθηκε από κόντρες, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον πεσμένο Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν που μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία τρομερή ευκαιρία για την “Μπάρτσα”, με τον Νεϊμάρ να βρίσκεται τετ-α-τετ αριστερά στην περιοχή με τον Πετρ Τσεχ και τον Τσεχο πορτιέρε να αποκρούει το πλασέ του Βραζιλιάνου με το δεξί πόδι.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα έκανε εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού και η Άρσεναλ έδειχνε ικανή να… κλέψει το ματς, αλλά η τριάδα της Μπαρτσελόνα “χτύπησε” στο 71′.

Τρομερή μπαλιά του Λουίς Σουάρες στον Νεϊμάρ, ο οποίος από αριστερά τροφοδότησε τον Λιονέλ Μέσι και αυτός με άψογο πλασέ, έπειτα ιδανική προσποίηση, έβαλε το πρώτο γκολ της καριέρας του στον Τσεχ, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Λουίς Σουάρες στο 78′ είχε δοκάρι σε κοντινό πλασέ, αλλά τελικά έγινε το 0-2 στο 83′, με τον Μέσι να σκοράρει ξανά, αυτήν την φορά με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Ματιέ Φλαμινί αμέσως μετά την είσοδό του (ανατροπή σε Μέσι), έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Μέρτεζακερ.

Συνθέσεις

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Μονρεάλ, Κοκλέν (82′ Φλαμινί), Ράμσεϊ, Οζίλ, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (50′ Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσες, Ζιρού (71’ Γουέλμπεκ)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

το βίντεο ΕΔΩ

4784Σπουδαίο ματς στο Τορίνο με την Μπάγερν να προηγείται με 2-0, αλλά την Γιουβέντους να απαντά και το τελικό 2-2 να τις δίνει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά εν όψει της ρεβάνς του Μονάχου

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το είχε πει στην συνέντευξη τύπου πως το 0-0 του αρέσει, έτσι η Γιουβέντους μπήκε στο ματς με το μυαλό στην άμυνα, αλλά ήταν πραγματικά ακίνδυνη στην επίθεση.

Μόλις μία φορά απείλησε στο πρώτο ημίχρονο και αυτή όταν ο Μάντζουκιτς από μπαλιά του Ντιμπάλα απέτυχε από καλή θέση στην περιοχή να πιάσει το πλασέ στην κίνηση.

Η Μπάγερν έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 13′, όταν ο Τόμας Μίλερ σχεδόν σε κενή εστία έχασε την ισορροπία του και δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, αλλά στο 43′, όταν του δόθηκε δεύτερη ευκαιρία, δεν την άφησε να πάει χαμένη, ανοίγοντας το σκορ από κοντά, έπειτα από προσπάθεια του Ρόμπεν, από δεξιά και σέντρα, γύρισμα του Ντιέγκο Κόστα από δεξιά και κόντρα που ευνόησε τον Μίλερ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν είχε περισσότερο από 70% κατοχή και ο Μπουφόν είχε σταματήσει πριν δεχτεί το γκολ τις προσπάθειες των Βιδάλ και Μπερνάτ, ενώ ενδιάμεσα ήταν άστοχος ο Ρόμπεν.

Το 0-2 έγινε στο 55′ με κλασικό γκολ Ρόμπεν. Έφυγαν στην αντεπίθεση οι Βαυαροί, ο Ολλανδός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, εν συνεχεία κινήθηκε προς τα δεξιά και έπειτα από 2-3 προσποιήσεις πλάσε με το αριστερό στην δεξιά γωνία του Μπουφόν.

Οι περισσότεροι πίστεψαν πως όλα είχαν τελειώσει, αλλά η “γηραιά κυρία”… ξύπνησε και κατάφερε να μειώσει στο 63′ με τον Πάουλο Ντιμπάλα και να ισοφαρίσει στο 76′ με τον Στέφανο Στουράρο, σκοράροντας αμφότεροι για πρώτη φορά στην διοργάνωση.

Συνθέσεις

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κεντίρα, Μαρκίζιο (46′ Ερνάνες), Πογκμπά, Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Βιδάλ, Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα, Τόμας Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

βίντεο ΕΔΩ

με στοιχεία από τo sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected