Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Καμπαγέρο εσύ… σούπερ σταρ! (vids)

Willy-Caballero-497702Ο Βίλι Καμπαγέρο ήρθε από το πουθενά και με τρεις αποκρούσεις στην διαδικασία των πέναλτι χάρισε το Λιγκ Καπ στην Μάντσεστερ Σίτι σε ένα απίστευτο τελικό με την Λίβερπουλ (1-1, 1-3).

Τα πάντα… μύριζαν Κωνσταντινούπολη κι ας ήμασταν στο Λονδίνο. Μύριζαν εκείνο τον επικό τελικό του Champions League, που η Λίβερπουλ γύρισε από το πουθενά. Απλώς βρισκόμασταν στο «Γουέμπλεϊ». Οι «κόκκινοι» για 80 λεπτά έμοιαζαν υπνωτισμένοι. Έπαιζαν χάλια. Δεν είχαν ούτε μισή τελική on target. Η Μάντσεστερ Σίτι που είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Αγκουέρο, είχε ανοίξει το σκορ με τον Φερναντίνιο (47’) σε ένα γκολ που φέρει ακέραια την ευθύνη ο Μινιολέ και η γαλάζια κορδέλα είχε αρχίσει να δένεται στο τρόπαιο του Λιγκ Καπ. Μέχρι που η επτάψυχη Λίβερπουλ εμφανίστηκε στο χορτάρι!

Μία ομάδα που αρέσκεται σε απροσδόκητα come-back επέλεξε πάλι ένα απροσδόκητο τρόπο να επιστρέψει στην ζωή, την ώρα που όλοι πίστευαν ότι είχε παραδώσει το πνεύμα της. Λίγο νωρίτερα, ένα πρώην δικό της παιδί, ο Ραχίμ Στέρλινγκ απέτυχε να της δώσει τη χαριστική βολή με μία απίθανη ευκαιρία και οι «κόκκινοι» τον τιμώρησαν. Σε μία φάση διαρκείας, ο Κοουτίνιο (81’) πήρε το ριμπάουντ από δοκάρι του Εμρέ Τσαν και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

Για να πάει το ματς στην παράταση όμως, χρειάστηκαν δύο εκπληκτικές επεμβάσεις του Μινιολέ (σε κοντινή προβολή του Τουρέ και πλασέ του Αγκουέρο), ο οποίος από μοιραίος, έγινε ωραίος. Τα πάντα δηλαδή μύριζαν Λίβερπουλ.

Στην παράταση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το άστρο του Βίλι Καμπαγέρο. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας που λοιδορήθηκε τόσο πολύ από τα αγγλικά Μ.Μ.Ε. για τον ρόλο του ως μόνιμη ρεζέρβα του Ιαν Χαρτ, «έβγαλε» με απίστευτο τρόπο μία κεφαλιά του Ορίγκι και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί κι αν μύριζαν όλα Λίβερπουλ.

Οι τρεις τελευταίοι «κόκκινοι» τίτλοι (Champions League το 2005, Κύπελλο το 2006 και Λιγκ Καπ το 2012) ήρθαν από την λευκή βούλα. Το συνολικό ρεκόρ της Λίβερπουλ στην διαδικασία που έχει χαρακτηριστεί ρώσικη ρουλέτα (14-3) έδειχναν ξεκάθαρα φαβορί. Κι όμως, κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Καμπαγέρο!

Παρότι ο Φερναντίνιο σημάδεψε το δοκάρι στην πρώτη εκτέλεση των «πολιτών», ο Αργεντινός τερματοφύλακας τα διόρθωσε όλα. «Ψάρεψε» τους Λούκας, Κοουτίνιο και Λαλάνα, απέκρουσε τρία πέναλτι και η ιστορία θα γράψει ότι χάρισε μόνος του ένα τρόπαιο στην Μάντσεστερ Σίτι, παρότι οι συμμετοχές του κάτω από την εστία της είναι ελάχιστες.

Οι «πολίτες» κατέκτησαν το τέταρτο Λιγκ Καπ της ιστορίας τους και γκαζώνουν πια για τον μεγάλο τους στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Υποσημείωση. Την τελευταία φορά που η Σίτι πήρε το Λιγκ Καπ (203-14) στο τέλος πήρε και την Premier League. Άραγε η ιστορία επαναλαμβάνεται;

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Εμρέ Τσαν: 1-0

Φερναντίνιο: Δοκάρι

Λούκας Λέιβα: Απόκρουση Καμπαγέρο

Χεσούς Νάβας: 1-1

Κοουτίνιο: Απόκρουση Καμπαγέρο

Αγκουέρο: 1-2

Λαλάνα: Απόκρουση Καμπαγέρο

Τουρέ: 1-3

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Σακχό (25’ Κόλο Τουρέ), Κλάιν, Μορένο (72’ Λαλάνα), Εμρέ Τσαν, Μίλνερ, Λέιβα, Χέντερσον, Κοουτίνιο, Στάριτζ, Φιρμίνο (80’ Ορίγκι).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Καμπαγέρο, Σανιά (91’ Σαμπαλέτα), Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο (91’ Χεσούς Νάβας), Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα (110’ Μπονί), Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

δείτε βίντεο με τα γκολ και τη διαδικασία των πέναλτι στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected