Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Φίλοι του ποδοσφαίρου, ώρα για μελέτη. Δείτε ΟΛΕΣ τις αλλαγές που έρχονται στους κανονισμούς (photos+vid)

940suarezΑπό τις 4 έως τις 6 Μαρτίου θα συγκληθεί στο Cardiff σύσκεψη που θα καταλήξει στην πιο ολοκληρωμένη αλλαγή κανονισμών, που έχει γίνει ποτέ στο ποδόσφαιρο. Εξ αυτών που θα υποστούν ολική ανανέωση είναι το άρθρο για το off side. Τι άλλο σας περιμένει; Ελάτε μαζί μας.

Το IFAB (International Football Association Board) διέγνωσε το βασικό πρόβλημα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και είπε να κάνει κάτι. Ποιο ήταν; Οι κανονισμοί είχαν γίνει… σαν το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας, όπου όλο προστίθενται άρθρα και παράγραφοι και ποτέ δεν διαγράφεται κάτι. Στο Annual Business Meeting (το ετήσιο ραντεβού) που έγινε τον Γενάρη στο Λονδίνο, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τη συνολική αναθεώρηση των Κανονισμών του παιχνιδιού, για να γίνουν πιο… φιλικοί προς τους χρήστες. Τι σημαίνει όμως, αυτό πρακτικά.

Κατ’ αρχάς, μειώθηκαν στο μισό οι λέξεις της “βίβλου” (οι 22.000 έγιναν 12.000, σε διάστημα 18 μηνών), ώστε το νέο format να βελτιώσει τη δομή, την διάταξη, την ορολογία, τη διατύπωση και τη συνέπεια. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έκριναν πως κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η καθολικότητα και η κατανόηση των Κανονισμών. Τίποτα όμως, δεν μπορεί να περάσει από τη θεωρία στην πράξη αν δεν συγκληθεί η σύσκεψη του Συμβουλίου Επιτροπής Κανονισμών, στο Cardiff (4-6 Μαρτίου). Εκεί αναμένεται να γίνει η πιο ολοκληρωμένη αναθεώρηση των Κανονισμών που έχει γίνει ποτέ, στην ιστορία της IFAB “γιατί επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο, αλλά σαν και αυτό που αναμένεται να συμβεί τώρα, δεν έχει γίνει κάτι” μας διαβεβαίωσε ο καθηγητής διαιτησίας, Ναούμ Μιντιούρης με τον οποίον επικοινωνήσαμε για να μας βοηθήσει να σας βοηθήσουμε. Είστε έτοιμοι;

περισσότερα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected