Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Καμία ελπίδα να συνεχιστεί το Κύπελλο!

kypello-κυπελλο-1000x600Ο Σταύρος Κοντονής παραχώρησε συνέντευξη σε εβδομαδιαία εφημερίδα και μίλησε για την διακοπή του Κυπέλλου και όχι μόνο!

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Real News»:

Το Κύπελλο θα ξαναρχίσει;

«Πώς θα ξαναρχίσει; Υπάρχει μία οριστική διακοπή της διοργάνωσης του Κυπέλλου κι από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι νεότερο».

Αν σας το ζητήσουν οι ομάδες;

«Οι ομάδες, αν το ζητήσουν ως “τρίτοι”, δεν νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν την απόφαση. θα μπορούσε να το ζητήσει η ΕΠΟ, η οποία είναι η διοργανώτρια. Αλλά η ΕΠΟ δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Πέραν του γεγονότος ότι και η ΕΠΟ να το ζητούσε, καταρχήν είμαι αρνητικός. Όταν σου καταθέτουν ωστόσο ένα αίτημα με επιγενόμενα στοιχεία, πρέπει να το εξετάσεις. Χωρίς λοιπόν να θέλω να προκαταβάλω οτιδήποτε, λέω ότι η πρόθεσή μου δεν είναι να επαναρχίσει το Κύπελλο όταν δεν δεν θα έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους πήραμε την απόφαση. Και οι λόγοι περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσα».

Εννοείτε τη βία;

«Εννοώ τη βία, εννοώ τον απαράδεκτο τρόπο που λειτουργεί η ΚΕΔ και η ΕΠΟ. Και τον τρόπο που λειτουργούν οι παράγοντες. Όλα αυτά μαζί πυροδοτούν μία κατάσταση έντασης στην κοινωνία, που είναι ανεπίτρεπτη κι απαράδεκτη».

Τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων “μεγάλων” τους θέλετε σε ένα τραπέζι; Θα πάρετε πρωτοβουλία;

«Φυσικά και τους θέλω. Πρωτοβουλία έχω πάρει ήδη, το έχω ζητήσει κι απ’ ό,τι έχω πληροφορηθεί είμαστε πολύ κοντά να το πετύχουμε. Οπότε την ερχόμενη εβδομάδα θα τους δω. Ελπίζω να γίνει μία ειλικρινής συζήτηση με συγκεκριμένα θέματα, για τα οποία θα τους καλέσω. Εγώ θέλω να ξεπεράσουμε και κάποια τυπικά προβλήματα. Ο κ.Μαρινάκης έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, αυτό δεν το απαγορεύει η εισαγγελική διάταξη. Για τον κ.Μελισσανίδη υπάρχει η απόφαση της ΕΕΑ ότι εν τοις πράγμασι είναι ο διοικητικός στην ουσία υπεύθυνος της ΑΕΚ».

Το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος είναι ανοιχτό;

«Ό,τι προβλέπεται στον νόμο είναι ανοιχτό. Δεν θα είχαμε νομοθετήσει σε άλλη περίπτωση. Στην πράξη μία τέτοια απόφαση η οποία θα πρέπει να σταθμίσει νά στοιχεία και νέα δεδομένα, θα πρέπει να ληφθεί αν λάβουμε υπόψη μας και δούμε όξυνση των στοιχείων που συγκροτούν την παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν δεν δούμε σοβαρή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, τότε δεν θα διστάσουμε να πάρουμε όσα μέτρα είχαμε προβλέψει στο νόμο».

Είναι βαρόμετρο σε αυτό το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟ της Κυριακής;

«Εχω την εντύπωση ότι όσον αφορά το θέμα του ντέρμπι δεν θα δούμε κάτι ιδιαίτερο, πιστεύω ότι υπάρχει κα νους και κρίση στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ούτως ώστε να αντιληφθούν ότι οποιαδήποτε άλλα περιστατικά βίας κι έντασης θα σημάνουν σοβαρές εξελίξεις. Θέλω επίσης να τονίζω ότι εμείς στην εφαρμογή του νόμου κινούμαστε με την απόλυτη συναίνεση της UEFA και της FIFA».

Όσο για την εισήγησή του αν γίνει την άλλη εβδομάδα η συνάντηση με τους “μεγάλους”:

«Κατά πρώτον η διαφάνεια, ο εκδημοκρατισμός και η σύγκρουση με τα πολλαπλά συμφέροντα που λυμαίνονται τον αθλητισμό. Θα κάνω σαφές ότι θα πρέπει να συμπράττουν κι όχι να ανταγωνίζονται εξωγηπεδικά ο ένας τον άλλο και μάλιστα με τρόπους οι οποίοι ορισμένες φορές ελέγχονται πολλαπλώς. Ο ανταγωνισμός πρέπει να περιορίζεται μόνο στη συγκρότηση των ομάδων τους και στο αγωνιστικό κομμάτι. Να δείξουν όλοι εμπιστοσύνη σε τίμιους ανθρώπους, οι οποίοι απερίσπαστα θα εφαρμόσουν το νόμο και τους κανονισμούς για να μπορέσουμε να δούμε σε βάθος 2ετίας-3ετίας ορατά αποτελέσματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected