Κατηγορίες
Basket

Εκπληκτικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, χρειάστηκαν δύο παρατάσεις στον Ολυμπιακό να κάμψει την εξαιρετική ΑΕΚ!

510386aae76875c5d9d22162b232b21f_LΎστερα από δύο παρατάσεις σε ένα απίστευτο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη απέδρασε από το ΟΑΚΑ επικρατώντας 100-93 της ΑΕΚ που “αυτοκτόνησε” στην πρώτη παράταση!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έδωσαν τα πάντα για να επικρατήσουν, αλλά τελικά οι Πειραιώτες ήταν αυτοί οι οποίοι πανηγύρισαν μετά από δύο παρατάσεις (93-100). Νωρίτερα η ΑΕΚ απώλεσε ευκαιρίες να πανηγυρίσει και να χαρίσει το πλεονέκτημα έδρας στον Παναθηναϊκό.

Οι δύο προπονητές μπορεί να επιθυμούσαν σκληρή άμυνα, αλλά στην πρώτη περίοδο οι παίκτες τους δεν τους άκουσαν στο παραμικρό. Η ΑΕΚ ακούμπαγε συνέχεια τη μπάλα στα χέρια του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόταν την αδυναμία να μαρκάρουν Μαυροειδής και Μαυροκεφαλίδης στο pick & roll με τον Σπανούλη να σκοράρει και να Χωρίς τίτλοδημιουργεί. Η ΑΕΚ με σερί έξι αναπάντητων πόντων προηγήθηκε με 22-21 (10΄).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κυριαρχία των γηπεδούχων στα επιθετικά ριμπάουντ (8 στο ημίχρονο) τη βοήθησε να σκοράρει με μεγάλη ευκολία. Οι 42 πόντοι παθητικό για τους Πειραιώτες ήταν απαγορευτικός αριθμός με την ΑΕΚ να προηγείται με 5 πόντους (42-37) λίγα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα.

Η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ χάρη στον οίστρο του Μαλίκ Χέρστον, όμως στο στο 27΄ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο αρχηγός των Πειραιωτών με ασίστ και δύο συνεχόμενα προσωπικά καλάθια έκανε το 55-58.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπράουν σκόραρε πίσω από τα 6,75 για το 68-66 (33′), αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Σπανούλης πέτυχε καλάθι και φάουλ (68-69) ξεκινώντας ένα σερί που κατέληξε στο 9-0 (68-75).

Οι γηπεδούχοι δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και δικαιώθηκαν αφού εκμεταλλεύτηκαν τη φλυαρία των «ερυθρολεύκων» και ο Μπράουν με τρίποντο ισοφάρισε στους 77 πόντους. Κάτι που δεν κατάφεραν Σπανούλης και Όντομ (ανενόχλητος) με αποτέλεσμα να πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Στο πρώτο πεντάλεπτο ο Νώντας Παπαντωνίου είχε την ευκαιρία να στείλει την ΑΕΚ στο +4, αλλά έκανε 0/2 βολές και ο Σπανούλης με 2/2 πήγε το ματς στην δεύτερη παράταση.

Στο δεύτερο επιπλέον πεντάλεπτο ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 2/2 τρίποντα, η ΑΕΚ έχασε τη συγκέντρωσή της κάνοντας κακές επιθέσεις και λάθη με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φύγει με τη νίκη.

δείτε την αναλυτική στατιστική στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected