Λουσμένο σε υπεριώδες φως, το μικροσκοπικό μωράκι κρατιέται στη ζωή χάρη στη γνώση και την εμπειρία κορυφαίων Βρετανών γιατρών αλλά και χάρη σε προηγμένα τεχνολογικά μέσα.
Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα και δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως ώστε να μπορεί να τρέφεται και να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.
Έχει εκδηλώσει ίκτερο και ένα ειδικό μηχάνημα παρέχει οξυγόνο στους πνεύμονές του. Σωληνάκια τού παρέχουν υγρά και φάρμακα, ενώ μια δυνατή λάμπα που εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία εξουδετερώνει τις βλαβερές τοξίνες που συσσωρεύονται στο δέρμα του, κάνοντας τη «δουλειά» που αδυνατεί να κάνει το ελλιπώς ανεπτυγμένο συκώτι του.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Νεογνολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μπαρνέτ στο βόρειο Λονδίνου και απέσπασε το Βραβείο Τζούλι Ντόρινγκτον Κλινικής Φωτογραφίας.
Το βραβείο αυτό ήταν ένα από τα δύο βραβεία που απονεμήθηκαν για το πεδίο της Ιατρικής και της Επιστήμης στο πλαίσιο των Wellcome Image Awards που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Wellcome Trust. Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο σε φωτογραφίες που αποτυπώνουν πτυχές της Επιστήμης, της Ιατρικής και της Ζωής με μοναδικό και τεχνολογικώς άρτιο τρόπο.
Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο απαθανάτισε ο Ντέιβιντ Μπίσοπ, Διευθυντής Φωτογραφίας στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.
Το δεύτερο βραβείο στα Wellcome Image Awards απέσπασε ο πίνακας του Ντέιβιντ Γκούντσελ, ο οποίος παρουσιάζει με λεπτομέρεια την εσωτερική δομή του επικίνδυνου ιού Έμπολα.