Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Ένα ακόμη σκαλοπάτι προς τον τίτλο για τη Λέστερ! (vid)

1458405113093_lc_galleryImage_Leicester_City_s_English_Η Λέστερ συνεχίζει να καταρρίπτει τη λογική: κέρδισε με το αγαπημένο της 0-1 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας κι εξακολουθεί να βρίσκεται, μόλις 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε, στην κορυφή της Premier League.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας. Το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός. Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο. Το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού. Ο Κολοσσός της Ρόδου. Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας. Και, τώρα, αυτό- το μεγαλύτερο, ίσως, θαύμα από όλα: η εκτός πάσης λογικής πορεία της Λέστερ στο φετινό αγγλικό πρωτάθλημα.

Οι «Αλεπούδες» του Κλαούντιο Ρανιέρι συνεχίζουν να τρελαίνουν εαυτούς και αλλήλους, καθώς αρνούνται πεισματικά να «ξεφουσκώσουν» από τη στιγμή που ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Σήμερα, παίζοντας εκτός έδρας απέναντι στην σκληροτράχηλη Κρίσταλ Πάλας, η Λέστερ ήθελε νίκη και μόνο νίκη, προκειμένου να διατηρήσει το μαξιλαράκι ασφαλείας των 5 βαθμών από τη δεύτερη Τότεναμ (που παίζει αύριο με την Μπόρνμουθ). Και, έστω κι αν η καρδιά των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων- που, πλέον, υποστηρίζουν… ξεδιάντροπα τον Ρανιέρι- χρειάστηκε να κάνει πολλές φορές το ταξίδι μέχρι την Κούλουρη, τα κατάφερε.

Η Λέστερ είχε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν στο 19΄ ο Μαχρέζ βγήκε απέναντι από τον Χένεσεϊ, όμως ο τερματοφύλακας της Πάλας τον νίκησε. Στο 30΄ οι «Αετοί» άγγιξαν το 1-0 με τον Ζαχά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και 4 λεπτά αργότερα είχε φτάσει η ώρα για το… συνηθισμένο γκολ των σημερινών φιλοξενούμενων: ωραία ατομική ενέργεια από τον Βάρντι, γύρισμα στον Μαχρέζ και ο Αλγερινός δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 (φτάνοντας τα 16 γκολ φετινό πρωτάθλημα, ενώ έχει και 11 ασίστ).

Στο δεύτερο 45λεπτο η Κρίσταλ Πάλας άρχισε ν’ ασκεί αφόρητη πίεση, σχεδόν «απαιτώντας» την ισοφάριση, όμως η Θεά Τύχη άρχισε να της βγάζει μ’ επιδεικτικό τρόπο τη γλώσσα, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ντιλέινι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που διατήρησε το 0-1 (13ο τέτοιο αποτέλεσμα για την Εθνική του 2004- εεεε, συγγνώμη, για τη Λέστερ) και έδωσε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο συγκρότημα του Ρανιέρι.

Με 31 αγωνιστικές, λοιπόν, να έχουν συμπληρωθεί, οι «Αλεπούδες» φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και, μάλιστα, έχοντας μια σχετική απόσταση ασφαλείας από τους πλησιέστερους διώκτες τους.

δείτε το βίντεο με το γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected