Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΦΑΣ Νάουσα – ΑΣ Ειρηνούπολης 1-1 (photos+vid)

DSCN0128Παιχνίδι με όλα όσα περιλαμβάνει ένα ντέρμπι κορυφής παρακολούθησαν σήμερα οι 800 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Νάουσας!

Μεγάλος κερδισμένος ο ΦΑΣ Νάουσα, που διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών και θέλει τέσσερις ακόμη σε δύο ματς (με την προϋπόθεση ο ΑΣ Ειρηνούπολης να κάνει το 2×2) για να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Οι “κυανόλευκοι”, όπως αντίστοιχα πέρσι ο σημερινός τους αντίπαλος, διαχειρίστηκαν το παιχνίδι έχοντας το αβαντάζ των δύο αποτελεσμάτων και εκ των πραγμάτων, η ψυχολογία αλλά (αυτή τη φορά) και ο παράγοντας έδρα ήταν με το μέρος τους. Οι φιλοξενούμενοι (όπως αναμενόταν) τα έδωσαν όλα για τη νίκη, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, ωστόσο η αποβολή του Νίκο Τάσο αμέσως μετά, μετέτρεψε το ψυχολογικό αβαντάζ σε ντεσαβαντάζ και παρά το γεγονός πως το αριθμητικό πλεονέκτημα “σβήστηκε” στο 80΄με την αποβολή του Πατατούκα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει εκείνες τις καταστάσεις που θα απειλούσαν τα καρέ του Ιωακειμίδη.

Η προσέλευση του κόσμου και η παρουσία της αστυνομίας

DSCN0166Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών το τελευταίο 24ωρο βοήθησε σημαντικά ώστε ο κόσμος να δώσει το παρόν σήμερα στο ντέρμπι τίτλου. Παρ όλα αυτά, η αλήθεια είναι πως παρά το αντίτιμο (5€) όσο και η κρισιμότητα του ματς, θα περίμενε κανείς πως η τσιμεντένια εξέδρα θα γέμιζε απ άκρη σ άκρη, εντούτοις αυτό δεν έγινε. Αρκετοί ήταν και οι φίλοι του ΦΑΣ που επέλεξαν να βρεθούν στο χώρο κάτω από το ηλεκτρονικό ρολόι του Σταδίου, όπου με τις ιαχές και το τύμπανο, έδωσαν άλλη πνοή στο σημερινό παιχνίδι.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συνάντησης, η παρουσία της αστυνομίας με 20 περίπου άνδρες (και γυναίκες) που κινήθηκαν διακριτικά στα σημεία εισόδου αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια διαιτητών και παραγόντων.

Οι επιλογές από τους δύο πάγκους και τα χαρακτηριστικά τακτικά στοιχεία

Χωρίς εκπλήξεις οι αρχικές συνθέσεις των δύο προπονητών. Ο Γιάννης Κερλίδης, σε σύγκριση με τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, επέλεξε στο βασικό σχήμα τον Νίκο Σαρηγιαννίδη, αφήνοντας στον πάγκο τον Γιάννη Μουρίκι. Εκτός 11άδας έμεινε ο Γιώργος Πατατούκας, ο οποίος όμως αποβλήθηκε 13 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο! Η επιλογή του Νίκου Περηφανόπουλου στα αριστερά και του Σάκη Παπατάνου στα δεξιά ήταν το “κλειδί” στο πρώτο γκολ της ομάδας, όταν οι δύο παίκτες δημιούργησαν υπεροπλία στην αντίπαλη περιοχή ενώ αρκετές ήταν οι φορές που η μπάλα πέρασε από τα πόδια του Γκονσάλβες Ουέλινγκτον, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Καφέ άλλαξαν πολλές φορές ρόλους στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γιάννης Μαντζιαρίδης άλλαξε τελευταία στιγμή τη σκέψη του για τη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Ασλαμπάλογλου, ο οποίος έμεινε στον πάγκο για να χρησιμοποιηθεί ο Αποστόλης Νικολαΐδης, ο οποίος μαζί με τους Τάσο Ναυρινιάδη και Βασίλη Γιαουτζή, ήταν αυτοί που δημιούργησαν παιχνίδι στο χώρο του κέντρου και από τα πόδια των οποίων πέρασαν ουκ ολίγες μπάλες. Η επιλογή των Δημήτρη Πετκάκη και Νίκο Τάσο ως “πύργους” στην άμυνα, ωφέλησε ώστε η ομάδα να αποκτήσει καλή πρώτη πάσα αλλά και ύψος αντίστοιχα, ενώ περισσότερο δημιουργικός ήταν ο ρόλος του Χάρη Συμεωνίδη στο δεύτερο μέρος, ο οποίος στο πρώτο 45λέπτο περιορίστηκε σε πιο ανασταλτικό ρόλο.

Να σημειώσουμε η παρουσία των δύο τερματοφυλάκων ήταν καταλυτική, με αρκετές σημαντικές επεμβάσεις, ωστόσο αυτή που ξεχώρισε και ανάγκασε όλους τους φιλάθλους να χειροκροτήσουν ήταν η απίστευτη πραγματικά απόκρουση του Ιωακειμίδη σε εξ επαφής κεφαλιά του Νικολαΐδη.

Απολαύστε…

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που αποτελούν ουσιαστικά και τα σημεία “κλειδιά” της αναμέτρησης. Καταρχήν, το γκολ του ΦΑΣ Νάουσα στο 23′ έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Κερλίδη και δημιούργησε νέα δεδομένα στο ματς. Η εντυπωσιακή απόκρουση του Ιωακειμίδη στο 33′, αποτρέπει στους φιλοξενούμενους να μπουν πιο γρήγορα στο παιχνίδι ενώ η αποβολή του Νίκο Τάσο την ώρα μάλιστα που η ομάδα του ισοφάρισε σε καθοριστικό χρονικό σημείο, ήταν γενικότερα τα στοιχεία που σημάδεψαν την αναμέτρηση.

Το “φιλμ” της αναμέτρησης

1′ Καλό σουτ του Ουέλινγκτον από το ύψος της περιοχής, η μπάλα λίγο άουτ.

22′ Δυνατό σουτ του Ναυρινιάδη, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

23′ ΓΚΟΛ! Πάσα του Ουέλινγκτον από τον άξονα, ο Σαρηγιαννίδης από αριστερά έκανε με τη μία την πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο επερχόμενος Παπατάνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σταματέλου (1-0)

33′ Η απόκρουσε της αναμέτρησης και ίσως της σεζόν! Ο Κουκουράκης εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Γιαουτζή, εξ επαφής κεφαλιά στο ένα μέτρο από την εστία από τον Νικολαΐδη, απίστευτη απόκρουση σε κόρνερ από Ιωακειμίδη.

43′ Συρτή σέντρα του Σαρηγιαννίδη από αριστερά, πλασέ του Ουέλινγκτον, σωτήρια προβολή αμυντικού που απομάκρυνε τον κίνδυνο.

46′ Σύγχυση στην άμυνα του ΦΑΣ, η μπάλα διεκδικήθηκε από Γιαουτζή και Ηλιάδη, ο μέσος του ΑΣ Ειρηνούπολης βρέθηκε στο έδαφος. Ο ρέφερι κ. Καραγκιζόπουλος, μετά από υπόδειξη του κ. Παρασίου, υπέδειξε πέναλτι, “ξεσηκώνοντας” θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων

48′ ΓΚΟΛ! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βασίλης Γιαουτζής, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του (1-1)

49′ Αποβολή για τους φιλοξενούμενους. Μετά από απίστευτες…κοκορομαχίες που ξεκίνησαν από την εστία του Ιωακειμίδη (ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων θέλησαν να πάρουν γρήγορα τη μπάλα μετά το γκολ του Γιαουτζή) και τον πανικό που ακολούθησε, ο ρέφερι υπέδειξε την κόκκινη κάρτα στον Τάσο για χτύπημα εκτός φάσης.

80′ Απευθείας κόκκινη κάρτα για τον Πατατούκα, ο οποίος (όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα) έφτυσε αντίπαλο του

82′ Σέντρα του Ζούρκου από δεξιά, εξ’ επαφής κεφαλιά του Ουέλινγκτον, η μπάλα παράλληλα από την εστία.

86′ Δυνατό σουτ του Παπατάνου, απέκρουσε ο Σταματέλος.

90+1′ Εκτέλεση κόρνερ του Σαρηγιαννίδη, κεφαλιά του Μουσικάκη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σταματέλος.

δείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης από το SportsUp

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Χρυσάνη.

DSCN0129 DSCN0130

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα: Ιωακειμίδης, Παπατάνος, Περηφανόπουλος, Ηλιάδης, Μουσικάκης, Αβραμόπουλος, Συμπεθέρης (78′ Ζούρκος), Λαμπριανίδης (83′ Βλαχοδήμος Ζ.), Καφές (67′ Πατατούκας), Ουέλινγκτον, Σαρηγιαννίδης

ΑΣ Ειρηνούπολης: Σταματέλος, Συμεωνίδης Χ., Πετκάκης, Νικολαΐδης (50′ Τενεκετζή), Τάσο, Τούφας, Γιαουτζής, Κουκουράκης (78′ Ασλαμπάλογλου), Ναυρινιάδης, Έξαρχος, Καρυπίδης (46′ Τσιούπρος)

*θα ακολουθήσουν πλούσιο φωτορεπορτάζ από αγωνιστικό χώρο και εξέδρες, βίντεο με στιγμιότυπα σε συνεργασία με το emvolos.gr και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected