Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Πάουλο και…τάβλα η ΑΕΚ!

panaitolikosΟ Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της ΑΕΚ, χάρη σε γκολ του Μάρκος Πάουλο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Κάκιστη εμφάνιση από τους “κιτρινόμαυρους”.

Ο Γκουστάβο Πογέτ αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Ραφίκ Τζεμπούρ, παρατάσσοντας την ΑΕΚ σε σύστημα 4-3-3, με τους Χρήστο Αραβίδη και Ρόναλντ Βάργκας στα “φτερά” της επίθεσης. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Μαντζουράκης επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Αμρ Ουαρντά πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάρκο Μαρκόφσκι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, κυκλοφόρησαν την μπάλα κι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 16ο λεπτό, όταν ο Αλάιν Μπαρόχα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μύγα.

Οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη, αφού η επιθετική τριάδα είχε πρόβλημα στη συνεργασία, με τον Τζεμπούρ να είναι απομονωμένος και τους Αραβίδη-Βάργκας να αλλάζουν διαρκώς θέσεις προκειμένου να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα των Αγρινιωτών. Τελικά, στο τελευταίο πεντάλεπτο έλαβαν χώρα οι πιο αξιόλογες στιγμές. Αρχικά, ο Δημήτρης Κυριακίδης αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Τζεμπούρ (42′), ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Αλγερινού. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπαρόχα… ζήλεψε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων και με μία τρομερή εκτίναξη είπε “όχι” σε φαλτσαριστό σουτ του Ουαρντά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, όμως δεν βρήκε χώρους προς την αντίπαλη εστία. Η είσοδος των Μπουονανότε και Κορδέρο στη θέση των αρνητικών Βάργκας και Γιόχανσον δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές χάθηκαν στη γενικότερη μετριότητα της “Ένωσης”. Μετά το 65′, ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μαρκόφσκι (70′) και τον Πάουλο (71′).

Στα τελευταία λεπτά, ο Παναιτωλικός έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να πάρει τη νίκη και τελικά τα κατάφερε στο 94ο λεπτό, με σκόρερ τον Μάρκος Πάουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου, Πάουλο, Μάκος, Μουνιόζ, Ουάρντα (90′ Βασιλείου), Φερέιρα (72′ Βασιλούδης), Μαρκόφσκι (83′ Κλέσιο).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (63′ Κορδέρο), Μάνταλος, Αραβίδης (77′ Πέκχαρτ), Τζεμπούρ, Βάργκας (60′ Μπουονανότε).

περισσότερα στοιχεία και βίντεο στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected