Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

Ολυμπιακός Νάουσας : “Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν…καθαρίζουμε την άνοδο”

1918318_10206849645903164_4663740089548644648_n

Και ποιος δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα για πλάγιους τρόπους όσον αφορά την επίτευξη ενός στόχου, είτε για μια συναλλαγή με την τράπεζα είτε για να κερδίσουμε την εύνοια ανωτέρων είτε (για το ποδόσφαιρο) στο να πάρουμε (ή να εκμαιεύσουμε) το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Άλλωστε (στην Ελλάδα ζούμε…) αυτό είναι στην καθημερινότητα μας και μάλιστα η καχυποψία έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που οποιοδήποτε αποτέλεσμα θεωρείται (ποιος μας αδικεί κάποιες φορές;) προϊόν χειραφέτησης ή εκμετάλλευσης τρίτων με στόχο το κέρδος ή την (εφήμερη συνήθως) επιτυχία.

Και για να το συνδέσουμε με το τοπικό πρωτάθλημα της Ημαθίας, το άρθρο που συνέταξε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ολυμπιακού Νάουσας, Χρήστος Βουδούρης (και δημοσίευσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης) περιγράφει ακριβώς αυτό που θεωρείται κανόνας και όχι η εξαίρεση!

Δυστυχώς όμως, αρκετές φορές, έχουμε αναγάγει την εξαίρεση σε…κανόνα!

Αναλυτικά :

“Θα ήθελα να απευθυνθώ στους φίλους του Ολυμπιακού Νάουσας που από χθες ρωτούν συνεχώς, γιατί δεν “καθαρίζει” η ομάδα την άνοδο στην Α1 Ερασιτεχνική.

Το γράφω ξεκάθαρα εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη και πιστεύω, αν όχι όλων, τότε των περισσότερων μελών του ΔΣ της ομάδας. Η ομάδα καθώς και η σχολή μας (Arsenal Soccer School Νάουσας) ακολουθούν ένα εμπεριστατωμένο αθλητικό πρόγραμμα με διάρκεια δεκαετίας. Προσπαθούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα όσων αφορά τις αντιλήψεις για το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Από τον τρόπο προπόνησης, παιξίματος αλλά και συμπεριφοράς, τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και όλων των εμπλεκομένων (παραγόντων, φιλάθλων κλπ)

Η ακαδημία ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα της Arsenal και δεν υπάρχουν προβλήματα. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους. Οι ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας είναι 12719448_10206849645743160_2014393240398700158_oδύσκολο να ενταχθούν σε νέα δεδομένα που ποτέ δεν έχουν διδαχθεί (πχ passing game) και η στελέχωση της ομάδας στο μέλλον με ποδοσφαιριστές της ακαδημίας, θα κάνει τη διαφορά και στο αντρικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια ένα μικρό ποσοστό του σκοπού έχει επιτευχθεί και, χρονιά με τη χρονιά, τα πράγματα θα είναι όλο και καλύτερα. Αυτό, ασφαλώς θέλει χρόνο. Μέσα σ’ αυτήν την φιλοσοφία, δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν συζητάμε για κανένα παιχνίδι και δεν θα διαπραγματευτούμε κανένα αποτέλεσμα, ούτε τώρα, ούτε του χρόνου, ούτε ποτέ. Δεν θα αφήσουμε ποτέ κανέναν ποδοσφαιριστή μας να αισθανθεί ότι η συμμετοχή του στο αποτέλεσμα του αγώνα είναι μικρής σημασίας.

Το αν μια ολόκληρη χώρα την επιτυχία την συνδέει με το μέσον και όχι με τον αγώνα για τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούται, εμάς μας βρίσκει αντίθετους.  Η ομάδα αυτή αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για το καλύτερο αποτέλεσμα και ότι παίρνει θα το αξίζει.

Αν η αντρική ομάδα είναι μια ανάσα από την άνοδο στην Α1 κατηγορία, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων αλλά κυρίως αποτέλεσμα της αξιοσέβαστης ομαδικότητας των παικτών και όχι απλά «της ποιότητας» μεμονωμένων ποδοσφαιριστών και κυρίως της διαπραγμάτευσης των παραγόντων. Αυτό το ξέρουν καλά όσοι έχουν αγωνισθεί μαζί μας.

Τα τελευταία αποτελέσματα, με αποδεκατισμένη την ομάδα λόγω σημαντικών ελλείψεων, το μαρτυρούν. Έτσι ακόμα και όταν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, τουλάχιστον δεν είναι αρνητικό. Κατανοούμε το άγχος και την αγωνία όλων, όμως σημασία έχει η διάρκεια, η ποιότητα και το μέλλον της ομάδας και όχι ένα πρόσκαιρο και ευκαιριακό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν αυτό αφορά την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία”.

*Ο Χρήστος Βουδούρης είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της αντρικής ομάδας του ΑΟ Ολυμπιακού Νάουσας, ένας από τους υπεύθυνους της σχολής της Arsenal Soccer School Νάουσας, καθώς και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της σχολής και της παρούσας διοίκησης του ομίλου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected