Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Εντυπωσιακό βίντεο με τον γνωστό freestyler Σουφιάν Τουζανί να μαθαίνει κόλπα στους παίκτες της Ντόρτμουντ! (vid)

2009_amstel_voetbalclinic_soufian_touzaniΈνα video από την επίσκεψή του στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Μπορούσια Ντόρτμουντ δημοσίευσε ο Σουφιάν Τουζανί. Πάρτε μια γεύση από τα μαγικά του κορυφαίου freestyler…

Τον Σουφιάν Τουζανί πιθανότατα να μην τον γνωρίζετε, είναι όμως ένας από τους καλύτερους -αν όχι ο καλύτερος- ποδοσφαιρικός freestyler στον κόσμο, την τελευταία δεκαετία. Είναι Ολλανδός με καταγωγή από το Μαρόκο, 28 ετών, πρεσβευτής του ιδρύματος του Γιόχαν Κρόιφ, πρέσβης του Ρότερνταμ, τηλεοπτικός παρουσιαστής, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής σχολής και πρωτοπόρος του σύγχρονου ποδοσφαιρικού freestyle.

Έγινε διάσημος από ένα video που δημοσίευσε στο Youtube το 2005 και είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί στο κατακόρυφο η δημοτικότητά του. Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Μάριο Μπαλοτέλι, Τιερί Ανρί, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Ροναλντίνιο έχουν δει τα βίντεο του, με τους δύο πρώτους μάλιστα να έχουν εμπνευστεί από τα κόλπα του.

Σαν… γητευτής της μπάλας που είναι, το όνειρό του, φυσικά, ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, στα 16 του όμως οι γιατροί εντόπισαν ένα είδος σκολίωσης με συνέπεια να τοποθετήσουν στην πλάτη του μια σιδερένια περόνη 30 εκατοστών, πρόβλημα που του έκοψε το όνειρο.

Με το ποδόσφαιρο, λοιπόν, μπορεί να μην ασχολήθηκε, ασχολήθηκε όμως με το freestyle και είναι από τους καλύτερους στο είδος του.

Σήμερα, ο Τουζανί δημοσίευσε ένα video, που τον δείχνει στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Μπορούσια Ντόρτμουντ, το «Footbonaut», να μυεί τους παίκτες της ακαδημίας των Γερμανών στα μυστικά του freestyle. Σχημάτισαν ένα κύκλο, έπαιξαν με τη μπάλα στον αέρα και όποιος έχανε την κατοχή, έτρωγε… φατούρο.

δείτε τον Τουζανί εν δράσει στο sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected