Διάφορα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας για το hot spot

main_1458921533_9519000Συνεχίστηκαν και ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι αντιδράσεις των κατοίκων της Αγ. Βαρβάρας ενάντια στην απόφαση να μετατραπεί το όμορο στον οικισμό τους, στρατόπεδο “Αρματολού Κόκκινου”, σε Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Μετά την πορεία και συμβολική κατάληψη της εισόδου του στρατοπέδου τη νύχτα της Πέμπτης, το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποίησαν και πάλι πορεία και συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ακόμη μια φορά την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι όχι απλά τους έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων, αλλά και για το ότι δεν έχουν καμιά απολύτως ενημέρωση και το σημαντικότερο, καμιά εγγύηση για την ασφάλειά τους σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο προκύψει από την παρουσία εκεί άγνωστου αριθμού μεταναστών.

Όπως τονίζουν, δεν υπάρχει καμιά απολύτως ενημέρωση για τον αριθμό των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν εκεί. Αρχικά ακούστηκε ότι θα φιλοξενηθούν από 300 μέχρι 500 άτοα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά, ούτε να δώσει υπεύθυνη απάντηση.

Παραμένουν αναπάντητα ερωτηματικά ο χρόνος παραμονής των μεταναστών εκεί, την εθνική τους προέλευση, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργεί το Κέντρο και εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τους κατοίκους είναι ότι καμιά επίσημη Αρχή δεν εγγυάται τη συνέχιση της ομαλής, ειρηνικής και χωρίς προβλήματα συνέχιση της ζωής στην περιοχή.

Οι κάτοικοι παρέμειναν για πολύ ώρα στο σημείο καθώς υπήρχε φήμη – η οποία αποδείχθηκε απλώς φήμη – ότι επίκειται άμεσα, εντός της ημέρας, η άφιξη του πρώτου τμήματος των προς εγκατάσταση προσφύγων.

Δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία και τις αντιδράσεις τους ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση για λειτουργία Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και ταυτόχρονα, τη Δευτέρα θα μεταβούν και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, το οποίο έχει τακτική συνεδρίαση, απαιτώντας  να παρθούν πλήρως τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίζουν την μέχρι τώρα ομαλή και ειρηνική διαβίωσή τους.

verianet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected