Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Ρήγας Φεραίος – Πύρασος 3-0

4ed244a1ece35401ed2c7c19d4593254_LΣε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι ο Ρήγας Φεραίος. Κέρδισε 3-0 τον Πύρασο, πολύ εύκολα και θα μπορούσε να δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.

Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη πέτυχε τα δύο πρώτα της τέρματα στα μισά του α’ ημιχρόνου σε διάστημα τριών λεπτών και το τρίτο ήταν το γκολ …της χρονιάς, με ψηλοκρεμαστό σουτ του Γεωργατζή από πλάγια δεξιά μεταξύ μεγάλης περιοχής και κέντρου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μεγάλη κλασική ευκαιρία για τον Πύρασο, στο 23ο δευτερόλεπτο. Ο Αναστασίου έβγαλε ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Μαλακασιώτης βρέθηκε απέναντι από τον Κεφαλά και το πλασέ του κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων στο 3ο λεπτό όταν από κεφαλιά πάσα του Σέττου, ο Τσίπη από καλή θέση, σούταρε κι απέκρουσε με τα χέρια ο Χαλάτσης. Δεν έγιναν άλλες φάσεις στη συνέχεια μέχρι το 28′ όταν ο Ρήγας Φεραίος άνοιξε το σκορ. Από λάθος στην άμυνα του Πυράσου επωφελήθηκε ο Κορέτα, ο οποίος σκόραρε με πλασέ από τη γωνιά της μικρής περιοχής (φωτογραφία). Και δύο λεπτά αργότερα το 2-0 με φοβερό τέρμα του Τσίπη, ένα “τηλεκατευθυνόμενο” σουτ εκτός μεγάλης περιοχής με φάλτσο που πήγε στην αριστερή γωνία του τέρματος. Οι γηπεδούχοι στο 45ο λεπτό είχαν καλή στιγμή όταν κόρνερ του Σπαθή, πέρασε από τον Σέττο που ήταν μπροστά στο τέρμα και τον Αλεξίου που ήταν δίπλα στο δοκάρι. Αμφότεροι έκαναν κίνηση αλλά δεν βρήκαν την μπάλα. Έτσι, με ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης για τον Ρήγα Φεραίο, πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Η επανάληψη ξεκίνησε με ένα μακρινό φάουλ του Τσίπη που έβγαλε σε κόρνερ με το ένα χέρι ο γκολκίπερ του Πυράσου , σουτ του Σέττου από καλή θέση, υπό πίεση, που πέρασε ψηλά άουτ και στο 53ο λεπτό ο Γεωργατζής πέτυχε το γκολ της χρονιάς! Δοκίμασε το πόδι του από τα δεξιά, μεταξύ περιοχής και κέντρου (πιο κοντά στη μεσαία γραμμή), η μπάλα πήρε ύψος και πέφτοντας καρφώθηκε στη δεξιά γωνία του Χαλάτση. Καταπληκτικό τέρμα από τον νεαρό μέσο, από αυτά που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα!

Κάπου εκεί “τελείωσε” το ματς… και οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για τέταρτο τέρμα. Στο 58′ ο Σέττος από καλή θέση, είχε κακό τελείωμα και στο 84′ ο Ρήγας Φεραίος είχε ακυρωθέν γκολ: ο Γκίκα έδωσε ασίστ στον Κορέτα, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Χαλάτσης και στην εξέλιξη της φάσης, ο Κορέτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον γκολκίπερ, αν και αρχικά ο ρέφερι έδειξε σέντρα. Στο 86′ σουτ του Γουτούλη δεν είχε στόχο, στο 90′ προσπάθεια του Τσίπη το ίδιο. Για τον Πύρασο, στο δεύτερο ημίχρονο, δύο καλές φάσεις: στο 66′ φάουλ του Αναστασίου λίγο έξω από την περιοχή, κόντραρε κάπου κι έδιωξε με το ένα πόδι ο Κεφαλάς, ενώ στο 80′ σουτ του Μυργιώτη με το αριστερό πόδι από τα δεξιά, πέρασε λίγο άουτ.

Η ομάδα του Μπακάλη ήταν εμφανώς ανώτερη, έσπασε την παράδοση του 0-0 στα τοπικά ντέρμπι (έτσι είχαν λήξει τα πέντε προηγούμενα στη Γ’ Εθνική) και εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, έχοντας φθάσει τους 44 βαθμούς. Από την άλλη, ο Πύρασος ήταν κατώτερος των περιστάσεων και θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του για να “χτυπήσει” τα υπόλοιπα ματς.

Συνθέσεις

Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου (62′ Γκίκα), Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Αλεξίου, Χατζής (73′ Γουτούλης), Γεωργατζής, Κορέτα, Τσίπη, Σέττος (80′ Αποστολίδης).

Πύρασος: Χαλάτσης, Γενιτσαρίδης, Χατζητρακόσιας (37′ Βουρδάκης), Καραγεώργος, Κοντοβάς, Στεφανής, Μαλακασιώτης (75′ Μπέικος), Κατής, Τσιουρέλης (60′ Μπόρας), Μυργιώτης, Αναστασίου.

magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected