Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Η Αναστασίου Σπυριδωνίδου στο “Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο”!

12901394_1708750466035976_772213762873727068_o

Στο “Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο” μίλησε η Ημαθιώτισσα επιθετικός του Άρη Θεσσαλονίκης, Αναστασία Σπυριδωνίδου.

Η νεαρή φορ αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική της διαδρομή, στην ομάδα που αγωνίζεται και όχι μόνο:

Αναλυτικά οι δηλώσεις της :

Για το ξεκίνημα και την παρουσία της στον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας : “Είμαι 19 ετών και η φυσική μου θέση είναι επιθετικός. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το άθλημα αυτό σε ηλικία 8 ετών σε ακαδημία αγοριών! Στα 14 μου εντάχθηκα στον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας του Νόμου Ημαθίας. Από το 2011, έτος το οποίο ιδρύθηκε η ομάδα, παρέμεινα στο δυναμικό του συλλόγου μέχρι το τέλος του έτους 2014. Στο διάστημα αυτό πέτυχα συνολικά 62 γκολ και ήμουν η πρώτη σκόρερ! Η μεταγραφή μου στον Άρη πραγματοποιήθηκε την 1/1/2015. Νοιώθω πολύ ενθουσιασμένη που αγωνίζομαι σε έναν ιστορικό σύλλογο, ο οποίος συμμετέχει στην Α Εθνική.”

Για την παραμονή του Άρη στην κατηγορία : “Φέτος λόγω των διαφοροποιήσεων στη Β’ και Γ’ Εθνική δυστυχώς υποβιβάζονται 3 ομάδες από την Α’, κάτι που κάνει την κατηγορία παρά πολύ ανταγωνιστική! Είμαι αρκετά αισιόδοξη για την παραμονή μας στην κατηγορία, πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου, έχουμε άλλωστε ανθρώπους κοντά μας που μας στηρίζουν και μας πιστεύουν. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε.”

Για τις κλήσεις στις Εθνικές ομάδες : “Συμμετείχα με την Εθνική Κορασίδων σε δύο τουρνουά το ένα στη Σλοβακία και το άλλο που έλαβε χώρα στη Χαλκίδα. Ακόμη έλαβα μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής Νεανίδων στην Ουγγαρία και στους επίσημους αγώνες στη Φινλανδία για την 1η προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού Νεανίδων τον Σεπτέμβριο 2014-15. Φέτος με την Εθνική Νεανίδων στην Ελβετία στο πανευρωπαϊκό όπου πήραμε την πρόκριση για την Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Αντίπαλοι μας η Σκωτία, η παγκόσμια υπερδύναμη Γαλλία και η διοργανώτρια Πορτογαλία. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κοιτώντας το κάθε ματς ξεχωριστά τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτριες μου. Πρόσφατα είχα και μία κλήση στην Εθνική Γυναικών σε επίσημο ματς με την αντίστοιχη της Αλβανίας που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων.”

Για το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και πως νοιώθει που φορά τη φανέλα με το εθνόσημο : “Τα αρνητικά στοιχεία είναι ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι υποβαθμισμένο στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ανάπτυξη. Όσο για τα θετικά είναι ότι μέσα από το άθλημα αυτό γνωρίζεις νέα πρόσωπα και χτίζεις φιλίες! Σου δίνονται ευκαιρίες να αγωνιστείς με το εθνόσημο και όταν το φοράω νοιώθω πιο υπεύθυνη και ταυτόχρονα υπερήφανη.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected