Κατηγορίες
Αθλήματα

Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης! Παγκόσμιο – Δημοφιλές – Ανοιχτό σε όλους!

blogger-image-1475166051Είναι δυνατόν ένα άθλημα να έχει την δική του Παγκόσμια Ημέρα; Στην περίπτωση της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, μάλλον αυτό είναι δυνατόν!

Τη σημερινή μέρα – 6 Απριλίου- έχει ορίσει η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτρ. Αντισφ (International Table Tennis Federation – ITTF) ως την Παγκόσμια Ημέρα Επιτρ. Αντισφ. και φέτος γιορτάζεται για δεύτερη φορά.

Αν ρωτήσει κανείς οποιονδήποτε εάν “ξέρει” πινγκ-πονγκ, η απάντηση των 9 στους 10 θα είναι ναι, αν και αυτό το “ναι” στην πράξη σημαίνει, ναι-έχω παίξει κάποια στιγμή στην κατασκήνωση, στους προσκόπους, στο κατηχητικό, και όχι ναι- γνωρίζω τις βασικές δεξιότητες και τους βασικούς κανονισμούς! Έχουμε να κάνουμε με ένα άθλημα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, που δεν απαιτεί σωματική δύναμη, αλλά κυρίως γρήγορη σκέψη, ταχύτητα αντίδρασης, εφαρμογή τακτικής και το κυριότερο, φθηνός εξοπλισμός, κλειστός χώρος και των συνδυασμό όλων αυτών των παραγόντων δεν τον βρίσκεις εύκολα σε άλλα αθλήματα

Τι είναι αυτό που κάνει όμως αυτό το άθλημα τόσο δημοφιλές; Η απάντηση είναι εύκολη: Είναι εύκολο (δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός), παίζεται παντού (μικρό γήπεδο) και επειδή δεν είναι άθλημα επαφής, είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους! Μπορούν να παίξουν αντίπαλοι, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού, αλλά και χωρίς να είναι σίγουρο το αποτελέσματα, ένας ενήλικος με ένα παιδί, ένας άντρας με μια γυναίκα, ένας αρχάριος με έναν πιο προχωρημένο και φυσικά, το πιο σημαντικό για εμάς, ένας αρτιμελής με έναν αθλητή με αναπηρία, είτε όρθιο, είτε σε αμαξίδιο και μπορεί να παιχτεί σε ατομικό (1vs1), διπλό (2vs2), διπλό μικτό (συμπαίκτες άντρας-γυναίκα) και ομαδικό!

H Επιτρ. Αντισφ. είναι Ολυμπιακό άθλημα από το 1988 και οι Έλληνες παίκτες έχουν προσφέρει πολλές επιτυχίες στην χώρα μας, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο με την Εθνική Ομάδα.

περισσότερα στο r4rehab.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected