Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μπορεί τη μεγάλη ανατροπή η Ρεάλ;

AndreSchurrleΗ Ρεάλ καλείται να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα με την Βόλφσμπουργκ, για να δώσει και φέτος το παρών στα ημιτελικά του Champions League, ενώ η Σίτι έχει μικρό προβάδισμα έναντι της Παρί μετά το 2-2 στο Παρίσι.

Η Ρεάλ καλείται να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου ματς, κάτι που στις τελευταίες 15 ανάλογες περιπτώσεις κατάφεραν μόνο οι Μπαρτσελόνα (2013) και Μάντσεστερ Γιουνάοτεντ (2013).

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ περνάει από την… επιτυχία στην πρόκληση. Τεράστια η δοκιμασία για τις Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης στους σημερινούς επαναληπτικούς απέναντι σε Παρί Σεν Ζερμέν και Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα, σε «Etihad» και «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Η Σίτι έχει την ιστορική ευκαιρία της πρώτης παρουσίας της στα ημιτελικά  του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας φέρει εις πέρας την αποστολή από το πρώτο ματς στο Παρίσι με το τελικό 2-2.

Στους χώρους που βρήκε και τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν κατάφερε να πετύχει δύο σημαντικότατα εκτός έδρας γκολ για να έχει αβαντάζ για την πρόκιση αυτή τη στιγμή, ωστόσο, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν θέλησε να δώσει τίτλο φαβορί στην ομάδα του, τη στιγμή που η Παρί καλείται να μην κάνει τα ίδια λάθη όπως πριν από λίγες μέρες μπροστά στο κοινό της.

Οι «πολίτες» δεν έχουν γι’ ακόμα ένα ματς διαθέσιμο τον Βινσέν Κομπανί που είναι ανέτοιμος, αλλά και τον Ραχίμ Στέρλινγκ που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού, με τον Μπλαν να έχει πάρει μεν στην αποστολή τον Βεράτι, αλλά είναι σχεδόν απίθανο να ρισκάρει με τη χρησιμοποίησή του.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Αγουέρο

Παρί Σεν Ζερμέν: Τραπ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Οριέ, Ραμπιό, Τιάγκο Μότα, Σταμπουλί, Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι

Στο άλλο ματς της βραδιάς, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή της απέναντι στη Βόλφσμπουργκ και απόψε οφείλει να κάνει υπερπροσπάθεια για ν’ ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 από το πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία.

Οι «μερένχες» μόλις λίγες μέρες μετά τη σημαντική νίκη στο clasico απέναντι στη Μπαρτσελόνα, υπέστησαν ήττα – σοκ από τους «λύκους» βάζοντας… ζόρια για την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Ζινεντίν Ζιντάν μίλησε με αυτοπεποίθηση ενόψει της αναμέτρησης, κάνοντας λόγο για πρόκληση και στόχους που του αρέσει να θέτει στις δύσκολες στιγμές και η Ρεάλ προετοιμάστηκε με… έκκληση προς τον κόσμο να βρεθεί μαζικά απόψε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ώστε να πάρουν ώθηση οι ποδοσφαιριστές.

Ο Ντίτερ Χέκινγκ, αν και ξέρει πόσο… αργά θα φανεί στην ομάδα του ότι κυλάει το αποψινό 90λεπτο, υποστήριξε πως έπειτα από την σπουδαία νύχτα προ μιας εβδομάδας, μένει για τη Βόλφσμπουργκ ακόμα μια ώστε να κάνει ένα … θαύμα!

Στα αγωνιστικά, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα η Ρεάλ, αμφίβολος ο Καλιγκούρι κι εκτός ο Γιούνγκ για τους Γερμανούς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κροος, Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ροντρίγκες, Γκιλαβογκί, Γκουστάβο, Ενρίκε, Άρνολντ, Ντράξλερ, Σούρλε

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected