Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ευρώπη – Ο…σφυγμός στο Ανόβερο, η μεγάλη ανατροπή της Λεβάντε και η λύτρωση στο τέλος για τη Λιόν (vids)

hannoverΤις μαθηματικές του ελπίδες στην μάχη της παραμονής κράτησε ζωντανές το Ανόβερο, που νίκησε με σκορ 2-0 την Γκλάντμπαχ στο “HDI Arena”, για την 30η αγωνιστική της Bundesliga

Το Ανόβερο δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να διεκδικήσει την παραμονή του στην Bundesliga, καθώς απέχει 7 βαθμούς από την 16η θέση και τα play out, όπου βρίσκεται η Βέρντερ Βρέμης, έχοντας και ένα ματς λιγότερο (παίζει το Σάββατο 16/5, με την Βόλφσμπουργκ).

Ωστόσο με τη νίκη – έκπληξη κόντρα στην Γκλάντμπαχ, το Ανόβερο κράτησε ζωντανές τις μαθηματικές του ελπίδες στην προσπάθεια να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μπροστά σε 46196 θεατές που βρέθηκαν στο “HDI Arena” και μετά από ένα στείρο για τις δύο ομάδες πρώτο ημίχρονο, στο 49′ ο Αντόν άνοιξε το σκορ για το Ανόβερο έπειτα από ασίστ του Σαρενρέν-Μπαζέ.

Στο 60ο λεπτό ο Πολωνός Σόμπιεχ έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, που άντεξαν στην πίεση της Γκλάντμπαχ και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την αναμέτρηση.

Τα γκολ στο sport24.gr

57113b5595f9cfde22000000Η Λεβάντε βρέθηκε στο 7′ πίσω στο σκορ στον αγώνα με την Εσπανιόλ, αλλά βρήκε τον τρόπο να ρίξει στο καναβάτσο τους Καταλανούς και εντέλει να επικρατήσει με 2-1, για την 33η αγωνιστική της Primera Division.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Μαρίνιο, Πέδρο Λόπεθ (61′ Κουέρο), Μεντζανί, Νταβίντ Ναβάρο, Χουανφράν, Τζουάν Βερντού, Βέρθα, Λέρμα, Μοράλες (90′ Βίκτορ Καμαράσα), Τζουζέπε Ρόσι (73′ Σιμάο Μάτε Τζούνιορ), Ντέιβερσον.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Παού Λόπεθ, Τσάβι Λόπεθ, Όσκαρ Ντουάρτε, Άλβαρο Γκονθάλεθ, Ρουμπέν Ντουάρτε, Άμπραχαμ (83′ Αντία), Ντιόπ, Βίκτορ Σάντσεθ, Μάρκο Ασένσιο (70′ Μπουρχούι), Καϊσέδο (71′ Μορένο), Ερνάν Πέρες

648x415_lacazette-lyonnais-veulent-prendre-revance-contre-nice

Η Νις προηγήθηκε στο 17′ με τον Ζερμέν, είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 25′ (αποβολή Κορνέ), όμως η Λιόν με τον Λακαζέτ ισοφάρισε στο 82′ για το τελικό 1-1 στο “Parc Olympique Lyonnais”.

Για την 34η αγωνιστική της Ligue1, η Λιόν υποδέχθηκε τη Νις στο “Parc Olympique Lyonnais”, σε ένα ντέρμπι με φόντο την 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, με τον Ζερμέν να σκοράρει από ασίστ του Πλεά για το 0-1 στο 17ο λεπτό. Τα πράγματα για την Λιόν έγιναν ακόμη πιο ζόρικα 8 λεπτά αργότερα και την αποβολή του Κορνέ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η Νις κρατούσε το προβάδισμα της μέχρι το 82ο λεπτό, δεν ήταν πρόθυμη να ψάξει δεύτερο τέρμα και σε εκείνο το σημείο ο Λακαζέτ πήρε την πάσα του Τολιζό και με το 26ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Η Λιόν έχει 56 βαθμούς μετά από 34 ματς, η Νις 54 στον ίδιο αριθμό αγώνων και ανάμεσα τους η 3η Μονακό καραδοκεί με 55 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο (παίζει το βράδυ της Κυριακής 17/4, με την Μαρσέιγ εντός).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected