Basket

Play off Μπάσκετ – Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Άρη!

159394xlargeΟ Άρης για 30 λεπτά έβλεπε την Κηφισιά ικανή να του προκαλέσει «σοκ» στο «Αλεξάνδρειο», αλλά με εξαιρετική απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο, κατάφερε να ανοίξει τη σειρά υπέρ του χάρη στο τελικό 78-60.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, χάρη στη γνώριμη προσήλωσή τους στα αμυντικά τους «καθήκοντα» και το γεγονός, ότι «ξεκόλλησαν» επιθετικά με τα μακρινά σουτ, κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της σκληροτράχηλης ομάδας των Βορείων Προαστίων και να διατηρήσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο ΜακΝίλ και ο Ουάιτ, όπως συνηθίζουν, πήραν στις πλάτες του επιθετικά τον Άρη και ήταν αυτοί που του έδωσαν «αέρα» τεσσάρων πόντων, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν να «στοχεύσουν» στους ψηλούς τους (11-7 στο 7′). Ο Γκίκας με τρίποντο έφερε την ισορροπία, για να βρεθεί μπροστά η ομάδα του με ένα δικό του «κρεσέντο» έξω από τη γραμμή των 6.75, με τον Κασελάκη να διαμορφώνει το 13-20 του πρώτου δεκαλέπτου με τον ίδιο τρόπο.

Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν άργησε, αλλά παραδόξως ήρθε από τους ψηλούς τους. Ο Σίμτσακ με τη μαχητικότητά του και ο Κοέν με τις πρωτοβουλίες που πήρε εκτελεστικά, οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα σερί 10-0 από το 17-24 του 12ου λεπτού, το οποίο ολοκληρώθηκε με έξοχες ενέργειες των Ουότερς και Χάγκινς (27-24 στο 16′). Η απόσταση έφτασε μέχρι και στο +5 για τους «κίτρινους», αφού η Κηφισιά δεν «πανικοβλήθηκε» και σταδιακά βρήκε νέες λύσεις από τους Γλυνιαδάκη και Κασελάκη, με το δεύτερο να αναδεικνύεται σε νέο ηγέτη της, στην ανατροπή των τελών του ημιχρόνου που οδήγησε τους παίκτες του Παπαθεοδώρου προηγούμενους στην ανάπαυλα (33-35).

Με τρίποντα των ΜακΝίλ και Μούρτου, επήλθε απόλυτη ισορροπία στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, η οποία ουσιαστικά διατηρήθηκε μέχρι τα μέσα του. Εκεί, τα ομαδικά φάουλ, στα οποία είχαν υποπέσει γρήγορα οι φιλοξενούμενοι κι ένα νέο τρίποντο από τον Ουότερς νωρίτερα, άρχισαν να «χτίζουν» μια διαφορά για τον Άρη (52-44 στο 27′). Ο Γλυνιαδάκης και ο Χογκ, ωστόσο, έδειξαν στους αντιπάλους τους, πως τίποτα δεν είχε τελειώσει και χρειαζόταν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να καμφθεί η αντίστασή τους (52-48).

Οι άμυνες «έσφιξαν τον κλοιό» στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις σπουδαίες ενέργειες των Χογκ και Γλυνιαδάκη να μη βρίσκουν αντίκρυσμα, καθώς η ψυχραιμία των παικτών του Πρίφτη από τη γραμμή των βολών τους κρατούσε σταθερά στο «τιμόνι» με τον Ουότερς να δίνει τη μεγαλύτερη διαφορά με σουτ τριών πόντων στα μέσα του (62-53). Το τάιμ άουτ του Παπαθεοδώρου, δεν έμελλε να «αφυπνίσει» τους παίκτες του, αφού ο Ουότερς συνέχισε να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη του τον ΜακΝίλ (70-55 στο 38′). Ακόμη και Ξανθόπουλος, Δήμας, συμμετείχαν σε αυτό το «πάρτι», φέρνοντας την απόσταση σε διαστάσεις θριάμβου.

δείτε τα στατιστικά του αγώνα στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected