Ποδόσφαιρο Κόσμος

ΑΜΑΝ ζημιά η Μπαρτσελόνα…! (vid)

4928Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται! Η Μπαρτσελόνα έχασε για τρίτη συνεχόμενη φορά στην Primera Division (1-2 από την Βαλένθια) και έμεινε ισόβαθμη στην κορυφή με την Ατλέτικο Μαδρίτης πέντε στροφές πριν το τέλος!

Μυθική νίκη πέτυχαν στην έδρα της Μπάρτσα οι “Νυχτερίδες” και δημιουργούν με αυτό τον τρόπο ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα όλων των εποχών στην Ισπανία. Οι Καταλανοί μετά τις ήττες από Ρεάλ (1-2) και Σοσιεδάδ (1-0) έχασαν και από την Βαλένθια (1-2) και αφού έκαναν τρεις σερί ήττες για πρώτη φορά μετά το 2003 απώλεσαν διαφορά 9 βαθμών και έβαλαν Ρεάλ και Ατλέτικο για τα καλά στο κόλπο. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως παρά το 500ό γκολ του Μέσι δεν λύγισε τις μαχητικές Νυχτερίδες και πλέον ισοβαθμεί με τους Rojiblancos και είναι στο +1 από τους Merengues με 5 αγωνιστικές να απομένουν.

Αν είναι να πάει κάτι στραβά, θα πάει ότι κι αν γίνει! Ακόμα κι αν ο αντίπαλος είναι η διαλυμένη φέτος Βαλένθια. Η στραπατσαρισμένη από τον αποκλεισμό της Τρίτης ομάδα του Λουίς Ενρίκε μπήκε με θυμό στο γήπεδο, όμως ότι κι αν έκανε στο πρώτο 20λεπτο έπεφτε είτε στον Ντιέγκο Άλβες, είτε στην αστοχία των παικτών της που έβλεπαν την εστία σαν κουμπότρυπα!

Την ίδια ώρα, ότι κι αν έκανε ο αντίπαλος, έβγαινε! Το 0-1 (27’) έρχεται από μία θεωρητικά ακίνδυνη κόντρα του Σικέιρα, που κοντράρει στο πόδι του Ράκιτιτς και καταλήγει στα δίχτυα του Κλαούντιο Μπράβο. Το δεύτερο έρχεται από πλασέ του Σάντι Μίνα (44’) που 9 στις 10 ο Χιλιανός το βγάζει. Σε αμφότερες τις φάσεις το κενό στην δεξιά πτέρυγα (ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Ντάνι Άλβες για χάρη του Σέρζι Ρομπέρτο) ήταν χαώδες.

Οι αριθμοί μαρτυρούσαν ότι με το 0-2 το ματς είχε τελειώσει. Μόλις δύο φορές στην ιστορία της, η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει ματς το οποίο έχανε με δύο γκολ στην ανάπαυλα. Η τελευταία το 1947! Το άγχος έφερε νεύρα. Ατομικές ενέργειες. Τσαπατσουλιές. Ο Νεϊμάρ κατέστρεφε τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες. Ο Λουίς Σουάρες δεν μπορούσε να τελειώσει απλές φάσεις.

Το 500ό γκολ του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα (έχει ακόμα και 241 ασίστ σε 631 ματς) στο σε μία τέλεια ομαδική προσπάθεια (64’) έμοιαζε με αχτίδα φωτός, όμως δεν ήταν γραφτό της Μπαρτσελόνα να αποφύγει την ήττα. Ότι κι αν έκανε, οι προσπάθειες σταματούσαν είτε σε ένα δάσος ποδιών, είτε στον Ντιέγκο Άλβες που έκανε την απόκρουση του αγώνα (75’) σε σουτ του Μέσι.

Το ματς έγινε ροκ. Κάθε κατεβασιά της Βαλένθια μύριζε γκολ, όμως οι «νυχτερίδες» σπαταλούσαν συνεχώς κόντρες για το 1-3. Μέχρι να φτάσουμε στην φάση του 88’. Ο Πικέ στοπάρει την μπάλα και μόνος από την μικρή περιοχή αστοχεί! Το κύκνειο άσμα! Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μετά το 2003 και κινδυνεύει σε ένα μήνα να γκρεμίσει ότι έχτιζε όλη την σεζόν. Ναι, τελικά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν…

δείτε βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected