Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Επιβλητική η Ντόρτμουντ στο Βερολίνο! (vid)

99363EB8-4573-4919-B89B-73D52E3E1013Το εμπόδιο της Χέρτα αποδείχθηκε πολύ χαμηλό για την Ντόρτμουντ, η οποία πέρασε με άνεση από το Βερολίνο (0-3) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου!

Η Ντόρτμουντ δεν είχε τον «φονιά» της, με τον Ομπαμεγιάνγκ να τραυματίζεται δύο 24ωρα πριν τον ημιτελικό. Αποδείχθηκε, όμως, πως δεν τον είχε… ανάγκη!

Οι Βεστφαλοί έπαιξαν (και) για τον Γκαμπονέζο, ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και απόλυτα δίκαια πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Η Ντόρτμουντ μπήκε με… γκάζια στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλλε τον ρυθμό της και περιόρισε σε… ρόλο κομπάρσου την Χέρτα. Η ομάδα του Τούχελ είχε πάνω από 70% κατοχή της μπάλας, ευκαιρίες και το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «φτωχό» με βάση την εικόνα του ματς.

Το μοναδικό γκολ του πρώτου 45λεπτου ήρθε από εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Κάστρο στο 21′. Το αξιοσημείωτο με τον ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ είναι πως έφτασε τα τρία γκολ στο Κύπελλο (σε 4 εμφανίσεις) και έχει μόλις 2 (σε 22 εμφανίσεις) στο πρωτάθλημα Γερμανίας. Η Ντόρτμουντ «άγγιξε» το γκολ και σε άλλες περιπτώσεις, όμως, Ρόις και Χούμελς σπατάλησαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Την ίδια ώρα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απολάμβανε σαν… θεατής το ματς και χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε μία περίπτωση.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε διαφορετική εικόνα. Η Ντόρτμουντ είχε τα ηνία του ματς και μπήκε… φορτσάτη για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να «τελειώσει» την υπόθεση – πρόκριση.

Στο 55′ ο Σμέλτσερ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Χέρτα και στο 64′ ήταν η σειρά των Βερολινέζων να πετάξουν μία τεράστια ευκαιρία στα σκουπίδια με τον Καλού. Στο 68′ ο Γιαρστάιν σταμάτησε τον Ράμος και στο επόμενο λεπτό τον Μχιταριάν. Στο 75′, όμως, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει το 0-2. «Ασίστ» Καγκάβα, άψογο τελείωμα Ρόις και η Ντόρτμουντ, πλέον, ήταν με το… ενάμιση πόδι στον τελικό. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μχιταριάν, ο οποίος στο 83′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

δείτε το βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected