Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τα δύο γκολ της Αθλέτικ στα… χασομέρια έριξαν τη Λεβάντε! (vid)

14614991686112Με δύο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να φύγει με τον βαθμό από την έδρα της Λεβάντε (2-2) και να κάνει ακόμα ένα βήμα για την έξοδό της στην Ευρώπη. «Αντίο» στην Primera Division λέει πιθανότατα η Λεβάντε.

Η Αθλέτικ όμως από το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε μπει νωθρά στο χορτάρι και αυτό δεν άργησε να το πληρώσει. Στο 13′ ο Κασαντεσούς με μία… σεντερφορίσια κίνηση μέσα στην περιοχή πέρασε τον Ιραϊθόθ και πλάσαρε ψύχραιμα βάζοντας τη Λεβάντε μπροστά. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με… τσαγανό και ήταν αυτοί που απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις και για ένα δεύτερο τέρμα.

Μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λεβάντε θα μπορούσε να είχε φτάσει στο δεύτερο γκολ που θα της «κλείδωνε» τη νίκη, ωστόσο το τέρμα του Ρόσι δεν μέτρησε, λανθασμένα, ως οφσάιντ. Ο,τι δεν έγινε σε αυτή τη φάση συνέβη στο 68′, όταν με αυτογκόλ ο Ετσέιτα έγραψε το 2-0 για τη Λεβάντε, δίνοντας της ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Η Αθλέτικ δεν δικαιολογούσε ούτε στο δεύτερο μέρος την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Σουσαέτα στο 88′. Κάπου εκεί η Λεβάντε μπλόκαρε και οι παίκτες του Βαλβέρδε με τον Σαν Χοσέ στις καθυστερήσεις γράψανε το 2-2 «παγώνοντας» το «Θιουδάδ ντε Βαλένθια».

Με τον ανέλπιστο αυτόν πόντο η Αθλέτικ παραμένει στην 5η θέση, πλησιάζοντας κι άλλο την έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Αντίθετα η ουραγός Λεβάντε έχασε μία χρυσή ευκαιρία να… αναστηθεί και όλα δείχνουν ότι δύσκολα δεν θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.

δείτε το βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected