Basket

Ξεκινά σήμερα η σειρά των ημιτελικών στα play off του μπάσκετ

BASKET LEAGUE / ÊÁÏÄ - ÐÁÏ / KAOD - PANATHINAIKOSΗ Α1 μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της με τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος να κάνουν τζάμπολ το απόγευμα της Τετάρτης (04/05).

Η σειρά των ημιτελικών της Α1 έχει φαβορί και αουτσάιντερ, όμως δεν παύει να είναι ελκυστική. Στο ένα ζευγάρι, ο Ολυμπιακός (1ος) υποδέχεται την ΑΕΚ (4η), ενώ στο άλλο ζευγάρι της φάσης των «4», ο Παναθηναϊκός (2ος) φιλοξενεί τον Άρη (3ος). Οι σειρές κρίνονται στις τρεις νίκες και τα Game 2 θα γίνουν την Παρασκευή (06/05) και πάλι στο ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (18:00, OTE Sport 4), οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ψάξουν το πρώτο βήμα απέναντι στην «Ένωση», η οποία με τη σειρά της κυνηγά την… έκπληξη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ξανά στη δωδεκάδα ύστερα από καιρό τον Γιώργο Πρίντεζη, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πέλμα του αριστερού του ποδιού και θα επιστρέψει στο παρκέ, ύστερα από έναν μήνα στα «πιτς». Επίσης, «ετοιμοπόλεμος» είναι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος έχει αφήσει πίσω το αιμάτωμα στον έξω πλατύ μυ που αποκόμισε από το εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον πρώτο αυριανό ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ,χωρίς κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Θυμίζουμε πως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός νίκησε δύο φορές την ΑΕΚ. Την πρώτη, στην έδρα τους, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν της «Ένωσης» δίχως να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα (79-71), αλλά τη δεύτερη, στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου χρειάστηκε τη δεύτερη παράταση για να πάρει το «διπλό» (100-93).

Στην άλλη σειρά των ημιτελικών, ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη αντιμετωπίζει τον μαχητικό Άρη του Δημήτρη Πρίφτη (20:00, Νovasports 2). Στόχος των «πράσινων» είναι να συνεχίσουν το σερί που… τρέχουν απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά τους οι «κίτρινοι» επιθυμούν πρωτίστως να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και στη συνέχεια να «ψάξουν» το «μπρέικ», αν τους δοθεί τέτοια ευκαιρία. Ο «Άρτζι» δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματισμένων Γιάνκοβιτς – Παπαγιάννη, οι οποίες έχουν συρρικνώσει το ροτέισιόν του, ενώ από την άλλη ο Πρίφτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πολύτιμο Τζαμέλ Χάγκινς και τον πάντα χρήσιμο Βασίλη Ξανθόπουλο.

Να σημειώσουμε πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδα μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στον Άρη τη φετινή σεζόν (76-70 εκτός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, 90-69 στο ΟΑΚΑ για τους ημιτελικούς του κυπέλλου και 80-59 στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P