Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρωταθλήτρια Ολλανδίας 2015/2016 η Αιτχόφεν! (vid)

αρχείο λήψηςΑπίστευτο φινάλε στο ολλανδικό πρωτάθλημα! Ο Άγιαξ κρατούσε τη νίκη -και τον τίτλο- στα χέρια του, όμως ήρθε ισόπαλος 1-1 με την 17η της βαθμολογίας Ντε Γκράαφσχαπ κι έδωσε το δικαίωμα στην Αϊντχόφεν να πανηγυρίσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της!

Τρομερά πράγματα στην Ολλανδία… Χάρη σε μία ασύλληπτη «γκέλα» του Άγιαξ, απέναντι στην 17η της βαθμολογίας -που θα αγωνιστεί στα play out- Ντε Γκράαφσχαπ, η Αϊντχόφεν πανηγύρισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της και 23ο συνολικά!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Τσβόλε-Αϊντχόφεν 1-3

Η PSV, προκειμένου να στεφθεί πρωταθλήτρια, ήθελε τη νίκη στην έδρα της Τσβόλε και παράλληλα να μην επικρατήσει ο «αίαντας» της Ντε Γκράαφσχαπ, καθώς στην ισοβαθμία έχανε τον τίτλο λόγο χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το καθήκον τους με τους Λοκάντια (34′) και Ντε Γιονγκ (43′, 67′) να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και να διαμορφώνουν το 3-1 (είχε μειώσει προσωρινά ο Μπούι), περιμένοντας πλέον τα χαρμόσυνα νέα…

Ντε Γκράαφσχαπ-Άγιαξ 1-1

Εκείνα τελικώς ήρθαν! Ο Άγιαξ, παρότι προηγήθηκε νωρίς χάρη σε γκολ του Γιούνες (16′), δέχθηκε την ισοφάριση στο 55′ από τον Σμέετς κι έπειτα δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν στο τέλος να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να πάρουν τη νίκη.

Κάπως έτσι, ο «αίαντας» έχασε τον τίτλο μέσα από τα χέρια του κι έδωσε το δικαίωμα στην Αϊντχόφεν να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 23ου πρωταθλήματός της!

δείτε τα γκολ των αγώνων ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected