Κατηγορίες
Basket

Στην τρίτη θέση της Α1 η ΑΕΚ, 89-81 τον Άρη

aek_aris_basketΤρίτη η ΑΕΚ στην Basket League! Στο τέταρτο ματς της σειράς με τον Άρη των τραυματιών (Μούρτος, Γουότερς) η Ένωση νίκησε 89-81 και με 3-1 τέλειωσε με γλυκιά γεύση τη σεζόν. Αποχώρησε ο Νίκος Λάσκαρης από το γήπεδο μετά από ένταση στην κερκίδα.

ο “δικέφαλος”, στην δεύτερη χρονιά μετά την επιστροφή της στην Α1, κατέκτησε την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 3-1 στη σειρά των μικρών τελικό με την ΑΕΚ. Καυτοί ήταν οι Χέρστον και Μπράουν στο τελευταίο παιχνίδι, ενώ την αναμέτρηση σημάδεψε η ένταση του Νίκου Λάσκαρη με οπαδούς της ΑΕΚ.

Με σημείο αναφοράς τον Ντούσαν Σάκοτα (9π.), στην επίθεσή της, η ΑΕΚ κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και να προηγηθεί από νωρίς με 15-8 (στο 5′). Ο Άρης προσπάθησε να μειώσει, αλλά τα προβλήματα στην άμυνα παρέμεναν και ο Κάρτερ ευστόχησε σε τρίποντο για το 22-14. Τελικά, με δύσκολο σουτ του Ουότερς, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 22-18.

Το ξεκίνημα του Άρη ήταν… μουδιασμένο και στο δεύτερο δεκάλεπτο και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε με σερί 7-0 για το 31-22. Ουάιτ και Ζάρας έδωσαν λύσεις μειώνοντας σε 34-30, αλλά η αντίδραση της «Ενωσης» ήταν… ακαριαία, εντυπωσιακή και αμερικάνικη (Μπράουν, Χέρστον) για το 41-30. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, οι παίκτες του Πρίφτη «σοβαρεύτηκαν» και μείωσαν σε 43-38.

Με πατημένο το γκάζι μπήκε και στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ, η οποία είχε μπροστάρη τον Χέρστον που πέτυχε έξι σημαντικούς πόντους και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (55-44, στο 24′). Ο Αμερικανός ήταν καυτός και συνέχισε τον κρεσέντο του για το 65-53. Ο Ουότερς ανέλαβε να κρατήσει τον Άρη κοντά στο σκορ και, με πολύ μεγάλα σουτ, μείωσε σε 71-64, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 73-64.

Για ακόμα μία φορά, για την ΑΕΚ «μίλησαν» οι Χέρστον-Μπράουν και η απόσταση διατηρήθηκε στο +10 (78-68). O Kαλαμπόκης πέτυχε τρίποντο για το 82-74, αλλά ο Τσούπκοβιτς απάντησε άμεσα. Mε βολές, ο Ζάρας μείωσε σε 85-79, ενώ απέμεναν δύο λεπτά για τη λήξη. Λίγο αργότερα, ο Σάκοτα «είδε» ψύχραιμα την πάσα για τον Μιλόσεβιτς που διαμόρφωσε το 87-79.Ο Σάκοτα ήταν ψύχραιμος στις βολές γράφοντας το τελικό 89-81.

περισσότερα στοιχεία και στατιστικά στο sdna.gr

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected