Basket

Μία ακόμη κούπα για την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη! (vid)

CkdJqe2WYAAkTF9Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άλωσε την έδρα της Ούνικς Καζάν (81-74) στον τέταρτο τελικό της VTB League και έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο η χρονιά, στην οποία η “ρωσική αρκούδα” επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης!

Μετά την κορυφή της Ευρώπης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας “πάτησε” και σε αυτή της VTB League! Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ούνικς Καζάν (81-74) στον τέταρτο τελικό της VTB League και έφτασε στην κατάκτηση του εγχώριου τίτλου, τον οποίο έχει πάρει… σπίτι της τα τελευταία χρόνια.

Η “ρωσική αρκούδα” δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, αποκτώντας από νωρίς διψήφιο προβάδισμα. Σε σημείο που έμοιαζε δύσκολο να χάσει τη νίκη. Οι Αρτούρας Μιλάκνις (23π.) και Άντον Πονκρασόφ (11π.) επιχείρησαν να φέρουν τα πάνω κάτω με δύο συνεχόμενα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό, αλλά η ψυχραιμία των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη αρκούσε για να διατηρηθεί το προβάδισμα και να κατακτηθεί η νίκη -και κατ’ επέκταση το τρόπαιο.

Πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν ο Νάντο ντε Κολό (16π. με 3/9 δίπ., 0/7 τρίπ., 10/12 βολ.), ενώ τον ακολούθησαν οι Μίλος Τεόντοσιτς (11π.), Κάιλ Χάινς (10π.) και Πάβελ Κορόμπκοφ (10π.).

Από την άλλη, οι Αρτούρας Μιλάκνις (23π. με 7/11 τρίπ.) και Κιθ Λάνγκφορντ (16π.) προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά… δεν αρκούσαν. Ο Κώστας Καϊμακόγλου έμεινε άποντος (με 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα), έχοντας 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21’11” συμμετοχής.

Κάπως έτσι ο Δημήτρης Ιτούδης “έγραψε ιστορία” αφού έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που κατέκτησε την ίδια σεζόν τόσο την Euroleague όσο και την VTB League.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected