Κατηγορίες
Διάφορα

Το Cafe στο 90′ συνεχίζει δυναμικά πλάι στους ποδοσφαιρόφιλους!

cafe sto 90Πρεμιέρα έχουμε σήμερα για την 2η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που διεξάγεται στα γήπεδα της Γαλλίας και το Cafe στο 90′ στον Σταυρό Ημαθίας, συνεχίζει τις προβολές των μεγάλων αγώνων!

Τη νίκη που θα σηματοδοτεί την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2016 θα ψάξουν οι «οικοδεσπότες» Γάλλοι που αντιμετωπίζουν την Αλβανία στο «Βελοντρόμ». Ρουμανία – Ελβετία το άλλο ματς.

Ρωσία και Σλοβακία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Pierre Mauroy» και θέλουν οπωσδήποτε το «τρίποντο» για να μην μπλέξουν στην υπόθεση πρόκριση.

Οι Ρώσοι κατάφεραν και «έκλεψαν» το βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με την Αγγλία και κατάφεραν με το «καλημέρα» να μπουν στο κόλπο της πρόκρισης μέσω του δευτέρου ομίλου.

Απέναντι στην Σλοβακία η «αρκούδα» θα ψάξει τη νίκη, κάτι που αυτόματα θα σηματοδοτεί ότι θα είναι για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού. Το ματς για την ομάδα του Σλότσκι θα είναι σίγουρα διαφορετικό από αυτό απέναντι στους Άγγλους, στο οποίο προτίμησαν να δώσουν χώρους στον αντίπαλο, γεγονός που απαιτεί διαφορετική προσέγγιση.

Εκείνο που δεν θέλει ο τεχνικός των Ρώσων είναι να πάρουν τα μυαλά των παικτών του αέρα και για αυτό ξεκαθάρισε πριν το ματς με τους Σλοβάκους, ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Και επί της ουσίας, αυτό είναι η αλήθεια, αφού η Σλοβακία μετά την ήττα από την Ουαλία και πριν το τελευταίο ματς με την Αγγλία, έχει ίσως μία και μοναδική ευκαιρία να εξαντλήσει το μερίδιο που της αναλογεί, όσον αφορά την πρόκριση. Απέναντι στους Ουαλούς, οι Σλοβάκοι δεν ήταν κακοί, αλλά πλήρωσαν τα πολλά αμυντικά τους λάθη, κάτι που δεν θέλουν να επαναληφθεί και στο σημερινό παιχνίδι.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, οι Ρώσοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά θα πρέπει να διαχειριστούν τους οπαδούς τους, αφού μετά την απόφαση της UEFA το παραμικρό επεισόδιο, θα σημάνει τον αποκλεισμό τους από τη διοργάνωση. Χωρίς τον Χούμποτσαν θα παρατάξει την ομάδα του ο Κόζακ, αφού ο παίκτης δεν είναι έτοιμος για τη Σλοβακία.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρωσία: Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Νοϊστέντερ, Γκολόβιν, Σμολόφ, Σατόφ, Κοκόριν,Τζούμπα

Σλοβακία: Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο, Κούτσκα, Χροσόφσκι, Μακ, Χάμσικ, Βάις, Νέμετς (ή Ντούντα)

Κάτι η πίεση της έδρας, κάτι ο άγχος που έχει ο «οικοδεσπότης», λίγο ο κόσμος που ήθελε πάση θυσία τη νίκη, δημιούργησαν στρες στους Γάλλους που χρειάστηκαν τη γκολάρα του Παγιέ για να «καθαρίσουν» απέναντι στους Ρουμάνους.

Σήμερα στο «Βελοντρόμ» η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν δεν μπορεί να ψάξει δικαιολογίες. Καλείται να αποδείξει ότι είναι ένα από τα φαβορί και να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση στους «16» απέναντι στην άπειρη «σταχτοπούτα» Αλβανία.

Το παιχνίδι κόντρα στους Αλβανούς δεν είναι εύκολο για τους «τρικολόρ», αφού χρειάζεται υπομονή σε ένα ματς με μια καλά αμυντικά στημένη ομάδα, όπως άλλωστε τόνισε ο Ντεσάν. Βαρόμετρο για ακόμα ένα ματς θα είναι σίγουρα ο Παγιέ που από το πρώτο παιχνίδι φάνηκε πως είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρει φανέλα βασικού ο κουρασμένος Γκριζμάν.

Όσον αφορά τους Αλβανούς, μετά την ήττα στην πρεμιέρα απέναντι στους Ελβετούς, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Μόνο με θαύμα θα μπορέσει να προκριθεί η ομάδα του Ντε Μπιάσι, που αν χάσει αποχαιρετά κατά πάσα πιθανότητα νωρίς τη διοργάνωση.

Στα αγωνιστικά, οι «τρικολόρ» θα παραχθούν χωρίς προβλήματα, με τον Κομάν πάντως να διεκδικεί θέση βασικού για λόγους τακτικής. Χωρίς τον Τσάνα που αποβλήθηκε στο πρώτο ματς θα παραταχθεί η Αλβανία.

Πιθανές ενδεκάδες

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Κονσιελνί, Ραμί, Εβρά, Ματουιντί, Καντέ, Μαρσιάλ, Παγιέ, Κομάν, Ζιρού

Αλβανία: Μπερίσα, Χισάι, Αγιέτι, Μαβράι, Αγκόλι, Αμπράσι, Κουκέλι, Τσάκα, Ρόσι, Σαντίκου, Λεγιάνι

Καθοριστικό για την πρόκριση είναι και το άλλο παιχνίδι του δευτέρου ομίλου, ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ελβετία. Οι Ελβετοί μετά τη νίκη στην πρεμιέρα θέλουν το «τρίποντο» που θα σημάνει και την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας, τότε η παρουσία της Ελβετίας θα είναι ήδη από απόψε πετυχημένοι, αφού ποτέ δεν έχει «ζευγαρώσει» τις νίκες της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με την Ελβετία, το παιχνίδι είναι ζωής και θανάτου για τους Ρουμάνους. Η ομάδα του Ιορντανέσκου δεν ήταν καθόλου κακή απέναντι στους Γάλλους, αλλά έχασε στα σημεία, με μια τυχόν δεύτερη απώλεια να σημάνει το τέλος.

Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν για τη Ρουμανία, παρόλο που δεν αποκλείεται να δούμε διαφορετική σύνθεση σε σχέση με το πρώτο ματς, ενώ «πάνοπλοι» θα είναι και οι Ελβετοί.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρ, Ρατ, Χόμπαν, Πίντιλι, Στάνσιου, Στάνκου, Τόρζε, Κεσερού

Ελβετία: Σόμερ, Λιχστάινερ, Σάαρ, Τζουρού, Ροντρίγκεζ, Μπεραμί, Τσάκα, Σακίρι, Τζεμάιλι, Μεχμέντι, Σεφέροβιτς

Βαθμολογία Α’ Ομίλου

Γαλλία 3
Ελβετία 3
Ρουμανία 0
Αλβανία 0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected