Κατηγορίες
Super League 1

Σαν σήμερα, ο…έρανος για να παραμείνει ο Δημήτρης Σαραβάκος!

621af29360685f88fae4c26f96ed9d8c_LΣτις 22 Ιουνίου 1984 ο Δημήτρης Σαραβάκος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό που πλήρωσε την αντιπροσφορά του Πανιωνίου για την πενταετία του. 

«Με όποιον ποδοσφαιριστή και αν μιλήσετε για θέματα μεταγραφής και πριμ θα σας δώσει την εντύπωση πως είναι ο Κρόιφ». Το καλοκαίρι του 1984 ανήκει στον Δημήτρη Σαραβάκο, όπως και αυτή η δήλωση. Η γειτονιά της Νέας Σμύρνης είχε αναδείξει ένα ακόμη ταλέντο που όλα έδειχναν πως έψαχνε τον τρόπο να δραπετεύσει… σε μια ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς συμπλήρωνε πενταετία στους Κυανέρυθρους και σύμφωνα με όσα ίσχυαν τότε, έπρεπε η διοίκηση να καταθέσει χρηματική προσφορά στην ΕΠΑΕ για το νέο του πενταετές συμβόλαιο. Στις 12 Ιουνίου 1984 με το έγγραφο της η ΠΑΕ Πανιώνιος πρότεινε 20.500.000 δραχμές στον ποδοσφαιριστή, από τα οποία τα δέκα εκατομμύρια θα εισέπραττε με την υπογραφή της συμφωνίας και τα υπόλοιπα σε τέσσερα γραμμάτια των 2.625.000 δραχμών.

Όπως αναφέρει το oldfootball.gr, για να μπορέσει να κάνει αυτή την πρόταση η διοίκηση του Πανιωνίου είχε ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα για να συγκεντρώσει τα χρήματα και επιτροπή της διοίκησης πέρασε από τα μαγαζιά της Πλατείας και της Ομήρου για να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια οι έμποροι της περιοχής. Οι φίλοι του Πανιωνίου κατέθεσαν 1,7 εκ. δραχμές στον λογαριασμό και η λίστα δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες της εποχής. Ο Δημήτρης Σαραβάκος δήλωσε σεβασμό σε αυτή την ενέργεια των φιλάθλων της ομάδας και αρχικά η μοναδική του διαφωνία αφορούσε την καταβολή των χρημάτων, αφού ήθελε όλο το ποσό με την υπογραφή του.

Η προσφορά των 20,5 εκ. δραχμών, πάντως, έκρυβε μια παγίδα, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν μπορούσε καμία προσφορά για πενταετία να ξεπερνά τα 30 εκ. δραχμές. Παράλληλα για να μετακινηθεί ένας παίκτης η ομάδα του έπρεπε να πάρει ως αντάλλαγμα ένα ποσό που θα ξεπερνούσε κατά 50% την προσφορά της. Σε αυτή την περίπτωση υπήρχε αδιέξοδο, αφού το ποσό έφτανε τα 31,5 εκ. δραχμές και αυτό απαγορευόταν βάσει του Νόμου.

Ο Δημήτρης Σαραβάκος έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ Πανιώνιος υποστηρίζοντας τα παραπάνω και η υπόθεση περνούσε στα χέρια των διοικητικών οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν χρειάστηκε να επέμβουν, αφού ο Παναθηναϊκός στις 23 Ιουνίου πλήρωσε το αντίτιμο των 30 εκ. δραχμών στον Πανιώνιο και συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή για συμβόλαιο πέντε χρόνων έναντι 15 εκ. δραχμών. Ο Δημήτρης Σαραβάκος θεωρούσε σίγουρη την συμφωνία που τελικά πραγματοποιήθηκε και έτσι είχε προγραμματίσει την αναχώρηση του για διακοπές στην Κρήτη την επόμενη ημέρα με τα χρήματα της προκαταβολής να του προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected