Basket

“Ιπτάμενη” Εθνική, έκανε το “2×2” στη Χαλκίδα!

164278xlargeΣε θρίαμβο μετέτρεψε το διαφαινόμενο ως παιχνίδι κορυφής η Εθνική Νέων Ανδρών, επικρατώντας στο «Τάσος Καμπούρης» με 68-36 της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με το basketblog, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, για ακόμη μία φορά βασίστηκαν σε μία άμυνα που «έπνιξε» τους αντιπάλους τους κι δείχνοντας εκ νέου, το ασφαλώς μεγαλύτερο εύρος λύσεων που είχε απέναντί τους, δε δυσκολεύτηκε να κάνει το «2 στα 2», στο Ευρωμπάσκετ Β’ κατηγορίας της Χαλκίδας.

Σε φόρμα ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που τελείωσε με 16 πόντους, 6/10 σουτ, τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ 11 πόντους με 5/8 σουτ πρόσθεσε ο Βασίλης Τολιόπουλος. Οι «Οράνιε» είχαν την τύχη… των Ιρλανδών, καθώς κανείς εξ αυτών δε σκόραρε σε διψήφιο νούμερο πόντων, με τους Λίεμ και Κούπμανς να μοιράζονται από επτά.

Το παιχνίδι

Αν εξαιρέσει κανείς το καλό ξεκίνημα των Τολιόπουλου και Χαραλαμπόπουλου, η Εθνική ήταν και πάλι «μουδιασμένη», κάτι που αποτυπώθηκε στο σκορ των πρώτων έξι λεπτών, με τον Ντε Πρέι να αποτελεί «πληγή» για την άμυνά μας (12-12). Ένα μικρό «ξέσπασμα», όμως, με τους ίδιους πρωταγωνιστές από τη δική μας πλευρά, αρκούσε για να πάρουμε μία απόσταση επτά πόντων με αντίστοιχο σερί, στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-12).

Κάπου εκεί, άρχισε να πιέζει ακόμη περισσότερο η άμυνά μας, με αποτέλεσμα να βρουν οι υπόλοιποι παίκτες επιθετικά το ρυθμό τους και να πετύχουν, αφενός την καθολική αναχαίτιση των Ολλανδών για περίπου 10.5 λεπτά, αφετέρου την «εκτόξευση» της διαφοράς σε διψήφιο νούμερο (27-12 στο 16′). Πρώτο καλάθι των φιλοξενουμένων στη δεύτερη περίοδο, ήρθε με την πάροδο σχεδόν 6.5 λεπτών, με την ελληνική ομάδα να την περιορίζει στους πέντε πόντους στο δεκάλεπτο αυτό και τον Χαραλαμπόπουλο να είναι «χάρμα οφθαλμών» (33-17).

Παρόμοιο έργο και στην τρίτη περίοδο για την άμυνά μας, η οποία «στραγγάλισε» για κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά τους «Οράνιε». Οι συνθήκες του αγώνα, επέτρεψαν και το ντεμπούτο του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος σκόραρε μάλιστα σε σουτ τριών πόντων, με τον επιβλητικό Τσαλμπούρη να μεγαλώνει την «ψαλίδα» στο +32 (52-20 στο 28′). Με τους Στολκ και Βος να παίρνουν αυτή την φορά μερικές πρωτοβουλίες για τους Ολλανδούς, η διαφορά απλώς μειώθηκε σε ένα… double score (52-26).

Για ακόμη μία φορά, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μία τυπική διαδικασία. Ουσιώδες νέο, ήταν ο εκ νέου τραυματισμός του Κώστα Αντετοκούνμπο, που αποσύρθηκε στον πάγκο μισό λεπτό μετά την έναρξη της περιόδου. Πέραν αυτού, η Εθνική μοίρασε σκορ και θέαμα, ούσα και ελαφρώς πιο χαλαρή στην άμυνά της. Η διαφορά, πάντως, δεν έμελλε να μειωθεί και έκλεισε στο επιβλητικό +32, με τρίποντο του Τσαλμπούρη.

Δεκάλεπτα: 19-12, 33-17, 52-26, 68-36

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 11 (1), Κώττας 6, Κόνιαρης 2, Τσαλμπούρης 10 (1), Σκουλίδας 5 (1), Μπιλλής 2, Σταμάτης 5 (1), Χαραλαμπόπουλος 16, Δίπλαρος, Μουράτος 6, Λούντζης 2, Αντετοκούνμπο 3 (1)

Ολλανδία (Στέενμετζ): Όστιν, Μπρούινινγκ, Μπούτερ 4, Ντε Πρέι 6, Λίεμ 7 (2), Ντρίσεν 2, Στολκ 3 (1), Κούπμανς 7 (1), Μπλίκερ, Μπίσχαρ 2, Βος 5, Λαρός

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected