Κατηγορίες
Super League 1

Κέρκυρα – Φλαμουρτάρι 4-0

kerkyra_flamourtari_friendlyΕντυπωσιακή ήταν κατά διαστήματα η ομάδα της Κέρκυρας στην πρώτη εμφάνισή της μπροστά στο φίλαθλο κοινό της (στις εξέδρες του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου βρέθηκαν σχεδόν 500 φίλοι της ομάδας παρά τον καύσωνα), καθώς συνέτριψε με 4-0 στο ΕΑΚΚ την αλβανική Φλαμουρτάρι σε διεθνές φιλικό παιχνίδι.

Το σκορ δεν είναι αυτό, που έχει τη μεγαλύτερη σημασία -πρόκειται, άλλωστε, μόλις για το δεύτερο φιλικό της Κέρκυρας στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας της- η αλήθεια ωστόσο, είναι ότι οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και δημιούργησαν προσδοκίες στους οπαδούς της ομάδας.

Η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή της στην αναμέτρηση, στο 7’, όταν ο Κόντος με εξαιρετικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον keeper της αλβανικής ομάδας, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Ροζέριο Τουράμ. Υποδειγματικό τελείωμα της φάσης από τον ποδοσφαιριστή της Κέρκυρας για το 1-0…

Στο 18’ ο Τουράμ και πάλι «ντύθηκε» δημιουργός πασάροντας εντυπωσιακά με τακουνάκι στον Παμλίδη, το διαγώνιο σουτ του τελευταίου ωστόσο, κόντραρε σε πόδια αμυνόμενου κι έφυγε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια της Φλαμουρτάρι.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, στο 21’, ο -ιδιαίτερα δραστήριος- Τουράμ συνεργάστηκε με τον Επστάιν, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έστρωσε στον Κόντο, του οποίου το σουτ, όμως, ήταν άστοχο.

Στο 24’ η Φλαμουρτάρι απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, ο Κουτζαβασίλης ωστόσο, είπε «όχι» στο δυνατό χτύπημα φάουλ του Τελούσι.

Στο 38’ η Κέρκυρα σκόραρε με τον Παμλίδη, το γκολ, όμως, δεν μέτρησε, καθώς ο ρέφερι θεώρησε ότι ο σκόρερ έκανε επιθετικό φάουλ στην προσπάθειά του να πιάσει την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Επστάιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κέρκυρα ήταν και πάλι σαφώς καλύτερη της αντιπάλου της. Με τον προπονητή της, Μιχάλη Γρηγορίου, ν’ αλλάζει -όπως είχε κάνει και στο πρώτο φιλικό με τη Βέροια- ολόκληρη την 11άδα στο ημίχρονο, σε μια προσπάθεια αφ’ ενός να δει όλους τους διαθέσιμους παίκτες του, αφ’ ετέρου να μην «κάψει» κάποιον εξ αυτών, καθώς άπαντες είναι ακόμα αρκετά «πιασμένοι» από τη σκληρή προετοιμασία στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας.

Στο 49’ Γεωργίου και Ζαραδούκας έπαιξαν γρήγορα το «1-2», ο τελευταίος σούταρε από πλάγια θέση, με τον τερματοφύλακα της Φλαμουρτάρι να είναι σ’ ετοιμότητα.

Στο 53’ ο -εξαιρετικός στο εν λόγω παιχνίδι- Γεωργίου δοκίμασε το γυριστό σουτ, με τον Αλβανό τερματοφύλακα να επεμβαίνει και πάλι, έστω και με αρκετή δυσκολία.

Στα επόμενα λεπτά η Κέρκυρα απείλησε την εστία των Αλβανών με τον Ζορμπά (σουτ στο 54’), τον Γεωργακόπουλο (πλασέ στο 55’) και τον Χιντζίδη (σουτ στο 57’) παίρνοντας ολοκληρωτικά τον έλεγχο του παιχνιδιού από την Φλαμουρτάρι, η οποία είχε περιοριστεί  σ’ εντελώς παθητικό ρόλο.

Στο 63’ ο Χιντζίδης σέντραρε από τ’ αριστερά, ο Γεωργίου ωστόσο, δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να… συναντηθεί με την μπάλα, ενώ στο 70’ ο keeper της Φλαμουρτάρι έσωσε την εστία του σε -εν κινήσει- πλασέ του Γεωργακόπουλου, μετά από όμορφο γέμισμα του Νίκιτς από δεξιά.

Στο 74’ Σπίνουλας και Γεωργίου… έκρυψαν την μπάλα, αυτή εμφανίστηκε στα πόδια του Ζορμπά, το πλασέ του τελευταίου ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να «νικήσει» τον τερματοφύλακα της αλβανικής ομάδας.

Και μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Φώτης Γεωργίου αποφάσισε να βάλει… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο παιχνίδι σκοράροντας το 2-0 για την Κέρκυρα μ’ εντυπωσιακή λόμπα, σχεδόν από τη μεσαία γραμμή και περίπου πάνω στην γραμμή του πλαγίου άουτ! Ένα εκπληκτικό γκολ από το φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Κέρκυρας, που… συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο φίλαθλο κοινό του νησιού.

Στο 87’ ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα «συστημένη» στο κεφάλι του Γεωργακόπουλου, με τον επιθετικό της Κέρκυρας να την καρφώνει στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, οι «Φαίακες» κατόρθωσαν να σκοράρουν και τέταρτο γκολ, όταν ο Ζορμπάς εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα από αμυνόμενο της Φλαμουρτάρι, πάσαρε στον Αρναρέλλη κι αυτός από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 υπέρ της Κέρκυρας επί της αλβανικής ομάδας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (α’ ημίχρονο):  Κουτζαβασίλης, Αντιλέχου,Κρητικός, Παμλίδης, Τουράμ, Κόντος, Σιόντης, Επστάιν, Γκόμες, Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι.

ΚΕΡΚΥΡΑ (β’ ημίχρονο): Αραμπατζής, Γεωργίου, Αρναρέλλης, Ζορμπάς, Σπίνουλας, Χιντζίδης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Γρομητσάρης, Γεωργακόπουλος, Νίκιτς.

ΦΛΑΜΟΥΡΤΑΡΙ: Χαλίλι, Μπερίσα, Χόντζα, Μάρκιτς, Πεκίνι, Ντουσάκου, Τελούσι, Σκόντρα, Ράντοβιτς, Άλβες, Μπούσιτς. Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Μάρκου, Ιγκνιάτοβιτς, Σεχάι, Χισένι, Γιορίτζι, Σάλι και Κούκι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected