Αθλήματα

Αποκλεισμός για τη Βουγιούκα με παράπονα για τη διαιτησία

6B6B3FA28602ABBA2C4C9B0181A9142AΕκτός οκτάδας έμεινε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η Βάσω Βουγιούκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε με 15-11 (6-8, 9-3) από τη Ρωσίδα Γιάνα Εγκόριαν, στο γύρο των «16» της σπάθης γυναικών, στο Ολυμπιακό Τουρνουά ξιφασκίας.

Αν και η Βουγιούκα προηγήθηκε με 8-6 στο φινάλε του πρώτου μέρους, εν συνεχεία δέχτηκε ένα 9-3 από τη Ρωσίδα και αποχαιρετά τη Βραζιλία, καθώς ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η Ελληνίδα οπλομάχος, αφού πέρασε “bye” στον γύρο των «64», επικράτησε με 15-8 (8-6, 7-2) της Αμερικανίδας Νταγκμάρα Βόζνιακ στην πρώτη «μάχη» της και εξασφάλισε την πρόκριση στον γύρο των «16».

Εκεί ηττήθηκε από την Ρωσίδα Γιάνα Εγκόριαν με 15-11, αν και προηγήθηκε στη μέση του αγώνα με 10-8.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της Βάσως Βουγιούκα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την κατάληψη της 5ης θέσης στη σπάθη γυναικών στο Λονδίνο (2012).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε επικρατήσει 15-8 της Βρετανίδας Λουίς Μποντ-Ουίλιαμς, εν συνεχεία νίκησε με 15-7 την Αλεξάντρα Σότσα από την Πολωνία (15-7) στο δεύτερο γύρο, αλλά το χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο σε αυτόν τον αγώνα είχε ως συνέπεια να χάσει ένα δόντι.

Λόγω των δυνατών πόνων, στον προημιτελικό δεν άντεξε απέναντι στην μετέπειτα «χρυσή» Ολυμπιονίκη, του Λονδίνου, Νοτιοκορεάτισα Τζι-Γέον Κιμ, γνωρίζοντας την ήττα με 15-12.

Βουγιούκα: «Διαιτητική εύνοια προς τη Ρωσίδα»

Η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας σχολίασε τα χτυπήματα που της στέρησαν την πρόκριση, ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα.

«Κέρδισα σχετικά εύκολα στον πρώτο αγώνα, αλλά η Ρωσίδα ήταν πολύ καλή αντίπαλος. Έχασα κάποια χτυπήματα που έπρεπε να πάρω. Η διαιτησία ήταν υπέρ της ξεκάθαρα. Γενικότερα σε αυτό το άθλημα έχουν την τάση οι διαιτητές να υποστηρίζουν τους Ρώσους. Έπαιξα όσο καλύτερα μπορούσα».

Όσο για την προετοιμασία της σχολίασε: «Έκανα αρκετή προετοιμασία, κυρίως στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Θεωρώ ότι έκανα καλή προετοιμασία. Έτσι είναι ο αθλητισμός», ενώ για την συνέχεια ανέφερε: «Ξεκινάει μια άλλη μέρα από αύριο. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Ακολουθούν διακοπές και ηρεμία»,

Η Βάσω Βουγιούκα ήταν παρούσα και στην αποθεωτική υποδοχή που επεφύλαξαν στο Ολυμπιακό χωριό στην Άννα Κορακάκη, η οποία κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής και σχολίασε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την Άννα. Περιμένουμε κι άλλη διάκριση αύριο, στο δεύτερο αγώνισμα που συμμετέχει. Εύχομαι σε όλη την ελληνική αποστολή τα καλύτερα. Να πάνε όλοι όσο καλύτερα γίνεται».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected