Κατηγορίες
Football League

Η συνέντευξη του Ημαθιώτη πορτιέρο, Σωκράτη Διούδη στο “Libero FM”

ΔΙΟΥΔΗΣ-300x270Για όλους και για όλα μίλησε ο Σωκράτης Διούδης σε μία πολύ αναλυτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον “Libero FM”, όπως τις δημοσίευσε το sdna.gr:

Για την καθιέρωση στην Εθνική: «Είναι ένας στόχος όπως για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή έτσι και εμένα οι φιλοδοξίες μου φτάνουν ως εκεί».

Για την αλλαγή του ίδιου: «Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την κίνηση που έκανα να γυρίσω σε αυτήν την στιγμή στην ομάδα. Σίγουρα ωρίμασα και εγώ όπως κυρίως μετά τον πρώτο χρόνο της απουσίας μου στο Βέλγιο, καθώς βίωσα δύσκολες συνθήκες και αυτά με βοήθησαν στο να δω διαφορετικά τα πράγματα και μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο και πως πρέπει να λειτουργώ για να βελτιώνομαι καθημερινά. Την αυτοπεποίθηση και την σιγουριά δεν ξέρω αν την βγάζω ακόμα αλλά θέλω να την βγάλω προς τα έξω».

Για την ευθύνη που πήρε πριν έρθει στον Άρη: «Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμένα και εγώ γύρισα γιατί θέλω να πάρω ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί αυτό μετατρέπεται μετά σε μεγάλο μερίδιο επιτυχίας. Αυτό θέλω να κάνω, έχω δουλέψει πολύ και θα δουλέψω ακόμη παραπάνω για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών προς το πρόσωπο μου».

Για το γκολ της Κέρκυρας: «Σημάδεψε ψηλά προς την εστία αλλά στα επίσημα παιχνίδια πρέπει να κοιτάξουμε να μην δεχόμαστε τέτοια γκολ. Έγινε από δικό μας λάθος, λάθη τα οποία κάναμε και κόντρα στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να δουλέψουμε για να τα διορθώσουμε. Είναι αρχή ακόμα όμως, εμείς προπονούμαστε σκληρά, δεν έχουν λύσει τα πόδια μας, δεν έχουμε δέσει ως ομάδα και τα δυνατά φιλικά κόντρα σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα μας βοηθήσουν να δέσουμε ως ομάδα γρηγορότερα».

Για τα δυνατά φιλικά του Άρη: «Είναι καλό για να τεστάρουμε τις δυνατότητες μας και τις δυνάμεις κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους ενώ είναι καλό και για τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο να βλέπει ντέρμπι ακόμη και σε φιλικό επίπεδο».

Για την προσπάθεια της διοίκησης: «Σίγουρα τα δύσκολα χρόνια τα βίωνα από μέσα. Η διοίκηση έχει αρχίσει μια μεγάλη προσπάθεια και αν γυρίσει στην Α’ Εθνική καθαρός και χωρίς χρέη σίγουρα είναι άλλη η αφετηρία η οποία θα έχουμε και άλλοι οι στόχοι».

Για το κύπελλο: «Οπωσδήποτε, ο θεσμός του κυπέλλου είναι ένας θεσμός ευκαιριών, ειδικά έτσι όπως έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τους ομίλους αν και θέλει και τύχη για μια καλή κλήρωση, αλλά δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από τον βασικό μας στόχο που είναι μια καλή αρχή που θα μας εξασφαλίσει μια γρήγορη άνοδο».

Για την δυσκολία της κατηγορίας: «Δεν ξέρω κατά πόσο ο κόσμος γνωρίζει την κατηγορία και τις απαιτήσεις της, εμείς ωστόσο ως παίκτες δεν πιστεύουμε ότι θα είναι μια εύκολη χρονιά, για αυτό άλλωστε ο πρώτος στόχος της διοίκησης είναι να κάνει ένα ρόστερ επιπέδου Σουπερ Λιγκ που θα μας βοηθήσει να ξεχωρίσουμε ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες και σίγουρα εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είμαστε πανέτοιμοι, ώστε το αποτέλεσμα των παιχνιδιών μας να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την δίκη μας απόδοση χωρίς να κοιτάμε τους αντιπάλους μας».

Για τους προπονητές τερματοφυλάκων που είχε ως τώρα: «Ναι, είναι το Α και το Ω για έναν τερματοφύλακα. Εγώ είχα την τύχη να έχω 2-3 τέτοιους προπονητές, ειδικά στην αρχή της καριέρας μου, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί αυτοί που με έχουν βοηθήσει το ξέρουν και εγώ τους το δείχνω καθημερινά γιατί εγώ δεν ξεχνάω αυτού που με έχουν βοηθήσει».

Για το αν ασχολείται ο Αναστόπουλος με τους τερματοφύλακες: «Υπάρχουν στιγμές που μου έχει δείξει κάποια πράγματα που θέλει να έχει ο τερματοφύλακας του, γιατί όπως δείξαμε στον αγώνα με την Κέρκυρα αλλά και τον Ολυμπιακό θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που θα έχει την κυριαρχία στο παιχνίδι και θα προσπαθεί να έχει την κατοχή της μπάλας αφού έχουμε ποιοτικούς παίκτες και να ξεκινάμε το παιχνίδι μας από πίσω και σε αυτό ο τερματοφύλακας έχει σημαντικό ρόλο. Οι τερματοφύλακες είναι μια ξεχωριστή ομάδα μέσα στην ομάδα με τους δικούς τους προπονητές».

Για την συνεργασία με τον Αντώνη Λυκούρη: «Έχουμε μια συνεργασία καλή, μας αρέσει να δουλεύουμε και έχουμε όρεξη και μετά θα έρθουν όλα τα άλλα».

Για την έλλειψη στα στόπερ του Άρη: «Εμένα η δουλειά μου είναι να οργανώνω την άμυνα μου από όποιον και αν απαρτίζεται. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ, ο Βασίλης ο Ρόβας παίζει κατ’ ανάγκη ως κεντρικός αμυντικός. Περιμένουμε κάποια παιδιά να έρθουν ακόμα ενώ και ο Ραούλ Μπράβο που θα μπει στην ομάδα και νομίζω ότι θα βοηθήσει με την εμπειρία του. Από εκεί και πέρα η δουλειά μου είναι με όποιον αγωνίζομαι να συνεργαζόμαστε καλά για το καλό της ομάδας».

Για την απόφαση του να επιστρέψει: «Πρώτα από όλα με την καλή χρονιά που κάναμε στον Πανιώνιο βοήθησε και εμένα να έχω προτάσεις, ήμουν κοντά σε συμφωνία με κάποιες από αυτές τις ομάδες αλλά αφού δεν κατέληξε σε μια συμφωνία και ήρθε η πρόταση από τον κ. Αναστόπουλο από τον Άρη όλα τα υπόλοιπα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα για εμένα. Σκέφτηκα το αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω τώρα στην ομάδα και πήρα μια απόφαση που είναι καθαρά δική μου, προσωπική και το πήρα πάνω μου χωρίς να ακούω τι μου λέγανε, γιατί κακά τα ψέματα είχα προτάσεις από ομάδες της Α’ Εθνικής και έτσι πολλοί με προέτρεπαν να βαδίσω κάπου πιο σίγουρα και να μην ρισκάρω την καλή χρόνια που έκανα πέρσι».

Για τον στόχο της Εθνικής: «Στις κλήσεις υπάρχουν πολλά ονόματα. Οι προπονητές καλούν τους πιο φορμαρισμένους παίκτες και αν πας εσύ καλά και η ομάδα καλά τότε είναι πολύ πιθανόν να κληθείς στην Εθνική. Στην ΑΕΚ της Β’ Εθνικής είχαν κληθεί παίκτες στην Εθνική ομάδα, έτσι και για εμάς μπορεί να γίνει το ίδιο πράγμα. Στόχος μου εμένα για φέτος είναι να ξεφύγει η ομάδα μου από τις κατηγορίες αυτές και αν έρθει η κλήση στην Εθνική είναι πάντα πολύ θετικό και τιμητικό».

Το μήνυμα του για τον κόσμο μετά τα όσα έχει βιώσει στον Άρη: «Όλα τα χρόνια της ζωής μου ήμουν εδώ, έχω μεγαλώσει και κυριολεκτικά και ποδοσφαιρικά. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές με αυτήν την ομάδα και καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου που έχει απομακρυνθεί από το γήπεδο αλλά αυτή η διοίκηση κάνει μια καλή προσπάθεια, προσπαθεί να τηρήσει τις υποσχέσεις και έτσι πρέπει και ο κόσμος να πιστέψει σε αυτήν την προσπάθεια να την στηρίξει γιατί όπως έχω ξαναπεί ο κόσμος είναι η δύναμη αυτής της ομάδας».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected