Κατηγορίες
Αθλήματα

Στεφανίδη on fire, κατέκτησε και το “Διαμάντι”!

stefanidi_rioΧρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, πρώτη θέση στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από σήμερα πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία της σειράς Diamond League.

Το 2016 είναι δίχως αμφιβολία η χρονιά της Κατερίνας Στεφανίδη.  Είναι η χρονιά που κατάφερε να απογειώσει την αθλητική της καριέρα, όχι όμως και να την κορυφώσει, αφού η φετινή χρονιά μοιάζει να είναι η αφετηρία μιας λαμπρής καριέρας.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με την παρουσία της και μόνο στον τελικό των Βρυξελλών εξασφάλισε την πρώτη θέση και έγινε η δεύτερη Ελληνίδα, μετά την Νικόλ Κυριακοπούλου, που καταφέρνει κάτι ανάλογο. Η 26χρονη, παρά το γεγονός ότι έκανε τον τελευταίο της αγώνα στη χρονιά δεν περιορίστηκε μονάχα σε μια τυπική εμφάνιση, αλλά για πολλοστή φορά φέτος, κυνήγησε μια μεγάλη επίδοση.

Η Στεφανίδη επέλεξε στο σημερινό αγώνα να μην κάνει πολλά άλματα. Ξεκίνησε επιτυχημένα στα 4,42 μ., συνέχισε στα 4,64 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, έπειτα άφησε τα 4,70 μ.  για να περάσει τα 4,76 μ. με την πρώτη. Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,82 μ.,  όπου η Ελληνίδα έκανε ένα άκυρο άλμα κι έπειτα συνέχισε στα 4,94 μ., προκειμένου να απειλήσει την Αμερικανίδα αθλήτρια. Η Στεφανίδη ολοκλήρωσε τη χρονιά με 62 βαθμούς και κατέκτησε με σχετική ευκολία την πρώτη θέση στο αγώνισμα, έχοντας συνολικά τέσσερις νίκες.

Η Ελληνίδα κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα με 4,76 μ., αφού σήμερα δεν ήταν δυνατό να σταματήσει την εξαιρετική Σάντι Μόρις, που έφτασε μέχρι τα 5,00 μ. βελτίωσε το ρεκόρ των ΗΠΑ στον ανοιχτό στίβο, το ρεκόρ μίτινγκ, αλλά και το ρεκόρ των Diamond League. Παράλληλα έγινε η δεύτερη αθλήτρια που σπάει το παραπάνω φράγμα στον ανοιχτό και η τρίτη στην ιστορία του αγωνίσματος. Η 24χρονη, στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 5,07 μ., προκειμένου να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ (5,06 μ.) της Γελένα Ισινμπάγεβα, όμως, δεν τα κατάφερε.

Τον τελευταίο της αγώνα στη σεζόν έκανε η Βούλα Παπαχρήστου. Η 26χρονη κατέλαβε την 4η θέση στο τριπλούν με 13,84 μ., επιλέγοντας να κάνει τα τέσσερις από τα έξι άλματα. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη από την παρουσία της στη χρονιά, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο τόσο στο Παγκόσμιο κλειστού, όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού, ενώ έφτασε το ατομικό της ρεκόρ στα 14,73 μ. και κατέκτησε την όγδοη θέση στο Ρίο.

Οι νικητές στη συνολική βαθμολογία

Γυναίκες
100 μ.: Τόμσον (Τζαμάικα) 50
400 μ.: ΜακΠίρσον (Τζαμάικα) 39
5.000 μ.: Αγιάνα (Αιθιοπία) 50
400 μ. εμπ.Τάτε (ΗΠΑ) 50
Επί κοντώ: Στεφανίδη (Ελλάδα) 52
Τριπλούν: Ιμπαργκουέν (Κολομβία) 76
Σφαιροβολία: Ανταμς (Ν. Ζηλανδία) 58
Ακοντισμός: Παλαμέικα (Λετονία) 59
Άνδρες
200 μ.: Εντουαρντς (Παναμάς) 44
800 μ.: Ρότιχ (Κένυα) 39
1.500 μ.: Κίπροπ (Κένυα) 42
110 μ. εμπ.: Ορτέγκα (Ισπανία) 60
3.000 μ. στιπλ: Κιπρούτο (Κένυα) 70
Υψος: Κίναρντ (ΗΠΑ) 46
Μήκος: Λαπιέρ (Αυστραλία) 36
Δισκοβολία: Μαλακόβσκι (Πολωνία) 54
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P