Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Εθνικός Φιλιππιάδας – Νίκη Βόλου 0-2

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Η πέμπτη επίσκεψη της Νίκης στη Φιλιππιάδα, όπου μετρούσε μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες, ήταν και …φαρμακερή, αφού η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη κατόρθωσε να αποδράσει με ένα δίκαιο διπλό με σκορ 0-2 χάρη σε ένα γκολ στη αρχή (5’ Παρασκευαΐδης) και ένα στο τέλος (83’ Αλεξανδρής) του παιχνιδιού.

Όπως αναφέρει το magnesiasports.gr, η δυσμενής παράδοση έσπασε και οι Βολιώτες ξεκίνησαν με το δεξί το πρωτάθλημα, σκορπώντας χαρά στους 40 και πλέον πιστούς της ομάδας, που την ακολούθησαν στη μακρινή Φιλιππιάδα, και φυσικά σε όλους τους φίλους της.

Η Νίκη ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαγεωργίου, Παρασκευαΐδη, Ναουμίδη και Δημολιό στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ο Παπαδήμας ήταν ο κλασικός κόφτης, έχοντας μπροστά του ως οκτάρια τους Μέτσε και Τορεζάνι. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ήταν ο Νικλητσιώτης, αριστερά ο Κόλα και φορ ο Κορέτα.

Από την άλλη ο Εθνικός Φ. είχε στην άμυνα ως πλάγιους μπακ τους Χρηστογιάννη και Τόλα και ως κεντρικούς αμυντικούς τους Λέντζο (πήρε θέση στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού του Δημουλά στην προθέρμανση) και Μαλάτο. Στη μεσαία γραμμή οι γηπεδούχοι σχημάτισαν ρόμβο, στη βάση του οποίου ήταν ο Ατσκα, στην κορυφή του ο Καταγής και στα πλάγια αυτού ως εσωτερικοί μέσοι κινούνταν οι Μανιώτης και Ντανάι. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι  Μιχάλης και Λάππας.

Γκολ με το καλημέρα για τη Νίκη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Νίκη, αφού στο 5’ μπήκε μπροστά στο σκορ.

Έπειτα από κόρνερ του Κόλα και φάση διαρκείας στα καρέ του Εθνικού, ο Νικλητσιώτης μετά και την αδυναμία των γηπεδούχων να διώξουν, έβγαλε από πλάγια της περιοχής τη σέντρα στο σημείο του πέναλτι για τον Παρασκευαΐδη, που με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπαντή, ο οποίος εκτινάχθηκε χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι έγινε το 0-1.

Μάλιστα στο 15’ θα μπορούσε να γίνει και το 0-2, αφού για λίγο ο Τορεζάνι δεν πρόλαβε από το ύψος της μικρής περιοχής να ακουμπήσει την μπάλα και να τη στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα μετά την παράλληλη μπαλιά του Παπαγεωργίου, που είχε προηγουμένως συνδυαστεί ωραία με τον Νικλητσιώτη.

Από κει και πέρα η Νίκη έδωσε πολύ χώρο στον Εθνικό, που δεν μπορούσε να απειλήσει (το χλιαρό σουτ στο 19’ από καλή θέση του Μιχάλη, που πέρασε άουτ δεν ανησύχησε στο ελάχιστο τον Τζήμα), αλλά ούτε και οι Βολιώτες κατάφεραν να βγάλουν κάποια αντεπίθεση, με τον Κορέτα να είναι απομονωμένος.

Η επανάληψη άρχισε με τον Εθνικό να εντείνει την πίεσή του και στο 47’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Φιλιππιάδας. Ο Λάππας έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό από τη δεξιά πλευρά (αρχικά φάνηκε να χρησιμοποιεί αντικανονικά τον αγκώνα του πάνω στον Δημολιό) και ο Μιχάλης αστόχησε στην κεφαλιά που έκανε ανενόχλητος, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία.

Ίδια φάση και με τους ίδιους πρωταγωνιστές έγινε στο 63’, αλλά αυτή τη φορά ο Τζήμας μπλόκαρε δύσκολα στο κέντρο της εστίας του την κεφαλιά του Μιχάλη. Ενδιάμεσα στο 55’ ο Τζήμας έκανε λάθος κοντρόλ σε γύρισμα που του έγινε, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά πρόλαβε ο ίδιος και απομάκρυνε, ενώ στο 56’ πάνω από τα δοκάρια έφυγε το σουτ του Μανιώτη.

Ακολούθησε η πρώτη απειλή για τη Νίκη στο δεύτερο μέρος με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, όταν ο Τορεζάνι πήγε σε ατομική ενέργεια, κάνοντας κούρσα κατά μέτωπον από το κέντρο  και φτάνοντας κοντά στην περιοχή και ανοικτό πεδίο μπροστά σούταρε, ωστόσο η μπάλα έφυγε πολύ άουτ. Στο 66’ είχαμε νέα καλή τελική προσπάθεια για τους Βολιώτες, με το σουτ του Νικλητσιώτη με διπλή προσπάθεια να το μπλοκάρει ο Μπαντής.

Στο 74’ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Νικλητσιώτη, με συνέπεια ο νεοεισελθών να πάει στον άξονα δίπλα σε Πετράκο και Παπαδήμας, ενώ ο Τορεζάνι τραβήχτηκε στα πλάγια δεξιά.

Η Νίκη συνέχισε να κρατά το υπέρ της προβάδισμα και στο 82’ ο Κορέτα προσπάθησε να κρεμάσει τον Μπαντή, που μπλόκαρε, κάνοντας βήματα προς τα πίσω, αφού το πλασέ του μέσου της Νίκης μετά την εξαιρετική πάσα του Αλεξανδρή ήταν αδύναμο. Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Αλεξανδρής με ένα πανέμορφο γκολ έκανε το 2-0. Ο νεαρός μέσος έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο με φοβερό σουτ, που έστειλε την μπάλα να καρφωθεί με δύναμη στην αριστερή γωνία του Μπαντή, ο οποίος ήταν αδύνατο να αντιδράσει, επέτρεψε στην ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη να κλειδώσει τη νίκη. Δημιουργός του τέρματος ήταν ο Τσιουρέλης.

Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και οι παίκτες μαζί με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στη Φιλιππιάδα πανηγύρισαν το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Μπαντής, Χρηστογιάννης, Τόλα (λ.τρ. 46’Κουμπής ), Λέντζος, Μαλάτος, Άτσκα, Μανιώτης, Ντανάι (79’ Ζώης), Καταγής (68’ Καρίπογλου), Μιχάλης, Λάππας

ΝΙΚΗ Β.: Τζήμας, Παπαγεωργίου (77’ λ. τρ. Αλεξανδρής), Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Παπαδήμας, Τορεζάνι, Μέτσε (59’ Πετράκος), Νικλητσιώτης (74’ Τσιουρέλης), Κόλα, Κορέτα

περισσότερες φωτογραφίες στο magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected