Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (4ος όμιλος) Ατσαλένιος – Πανθηραϊκός 1-0 (photos+vid)

poa2017-panthiraikosΜε εξαιρετική παρουσία, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΟΑ κέρδισε 1-0 τον Πανθηραϊκό και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το εφετινό πρωτάθλημα.

Η κρητική ομάδα, είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή, παίρνοντας ουσιαστική βοήθεια από όλους τους παίκτες του, αλλά και από τον πάγκο, απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, ο οποίος μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, έδειξε όμως πως είναι μια δυνατή και επικίνδυνη ομάδα.

Ο ΠΟΑ μπήκε στον αγώνα πιο δυνατά από τον αντίπαλό του, είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και στο 8’ έκανε την πρώτη του επιθετική προσπάθεια, όταν το σουτ του Τριανταφύλλου πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι, για να έρθει η «απάντηση» των φιλοξενούμενων στο 15’ με τον Πόνσε από καλή θέση έξω από την περιοχή να κάνει το σουτ και τον Γιαγκιόζη να διώχνει εντυπωσιακά.

Με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάξει μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, ο Πανθηραϊκός προσπάθησε και πάλι να γίνει απειλητικός στο 26’ όταν ο Περιάλης με φάουλ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορέσει κάποιος από τους συμπαίκτες του να κάνει την προβολή και αυτή να καταλήγει άουτ…

Στο 35’ και ίσως στην καλύτερη ως τότε ομαδική προσπάθεια της ομάδας του Ατσαλένιου, ο Φραγκιαδάκης με ωραία κίνηση από την αριστερή πλευρά άλλαξε με τον Τριανταφύλλου, αυτός από το ύψος της περιοχής με ατομική ενέργεια προσπάθησε να βρει κενό χώρο για να κάνει το σουτ, όμως καθυστέρησε και πρόλαβαν να διώξουν οι αμυντικοί του Πανθηραϊκού.

Ο ΠΟΑ ανέκτησε και πάλι τα ηνία του αγώνα και στο 40’ βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, με το σουτ του Τριανταφύλλου όμως να καταλήγει πάνω από το τέρμα του Πουρή. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Τριανταφύλλου με ατομική προσπάθεια ξέφυγε από τον Λούκας, έκανε την παράλληλη προς το τέρμα μπαλιά, χωρίς να βρεθεί όμως «πράσινο» πόδι να τη σπρώξει στα δίχτυα και έτσι με τη «λευκή» ισοπαλία οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια…

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έπειτα από κόρνερ του Μπουτσάκη, ο Αμπντουραχμάνι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ στο 47’ και τον ΠΟΑ να ξεκινά και πάλι δυνατά, όπως και στην αναμέτρηση, ελέγχοντας την κυκλοφορία της μπάλας. Στο 50’ πάντως ο Πανθηραϊκός με τον Περιάλη έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που έκανε μετά τις κόντρες που κέρδισε, έφυγε πάνω από το δοκάρι του Γιαγκιόζη.

Στο 51’ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα καλή ευκαιρία όταν το κοντινό γυριστό σουτ του Αμπντουραχμάνι,  μετά από κόρνερ του Μπουτσάκη δεν βρήκε στόχο. Η συνέχεια ήταν εξίσου δυναμική για τον ΠΟΑ, με τον Φραγκιαδάκη να γεμίζει στην περιοχή και τον Ρουμπάκη στο δεύτερο δοκάρι να μην μπορεί να κάνει την προβολή στο 53’.

Ακολούθησε στο 59’ το συρτό δυνατό σουτ του Χατζηανδρέου από φάουλ του Τριανταφύλλου, το οποίο έδιωξε ο Πουρής, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη και ένα λεπτό αργότερα σε γυριστό σουτ του Ρουμπάκη. Η εξαιρετική παρουσία στον αγώνα του ΠΟΑ, επιβραβεύτηκε στο 65’, όταν ο δραστήριος Ρουμπάκης έστρωσε στον Αμπντουραχμάνι, αφού πρώτα ο Τριανταφύλλου την άφησε να περάσει και αυτός με ωραίο συρτό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πουρή, για να πετύχει το 1-0.

crete2day

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, παρά τη στιγμιαία αντίδραση του Πανθηραϊκού, όμως η υπεροχή του αυτή δεν είχε αντίκτυπο σε δημιουργία σημαντικών φάσεων στα αντίπαλα καρέ. Στην εκπνοή του αγώνα μάλιστα, οι του ΠΟΑ «τα χρειάστηκαν», όταν είδαν τον Λαζαρίδη να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια θέση, να κάνει το παράλληλο σουτ, αλλά η μπάλα κτύπησε τη ρίζα της κάθετης δοκού και πέρασε άουτ και έτσι ο ΠΟΑ χάρη στην εξαιρετική του παρουσία στην επανάληψη, πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ντοκάκης, ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κορτσινίδη στο 17’, Μπακάλη στο 29’, Γαρυφαλλόπουλο στο 62’,  Μωραΐτη στο 73’, Μκριτσιάν στο 78’,  με επόπτες τους Αναστασάκη και Σινιωράκη.

Συνθέσεις

ΠΟΑ: Γιαγκιόζης, Καρβελάς, Ρουμπάκης, Παπαδομιχελάκης, Πετράκης, Σταθόγλου (81’ Πετράς), Φραγκιαδάκης, Χατζηανδρέου, Αμντουραχμάνι (87’ Σακλαμάκης), Μπουτσάκης (90’ Αραβιάκης), Τριανταφύλλου.

Πανθηραϊκός: Πουρής, Κορτσινίδης (70’ Μωραΐτης), Καλαγκάνης, Μπακάλης, Σαββίδης, Λούκας, Ζώνας (56’ Λαζαρίδης), Γαρυφαλλόπουλος, Πόνσε (70’ Φίτρος), Περιάλης, Μκριτσιάν.

περισσότερες φωτογραφίες στο grandsport.gr

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected